Interview met Ewald Dudok voor BREIZH

Ik ken Ewald van vroeger, van het stappen. We hebben altijd lol gehad. Dezelfde humor en staan op een soortgelijke manier in het leven. Hard werken, maar tegelijkertijd genieten van het leven en vooral veel met een knipoog benaderen. Ewald is voor mij altijd een maatje geweest. Toen ik hem voor de photoshoot voor BREIZH vroeg twijfelde hij geen moment. Supertof. En ik heb hem even ondervraagd :-)

Wie ben je en wat doe je?

Moeilijke vraag zeg. Uhm..iemand die heel hard gewerkt heeft en nu opnieuw gaat bekijken wat hij de komende 10 jaar wil gaan doen. Ik neem binnenkort een sabbatical van minimaal 6 maanden. Geen E-mail, geen zakelijke telefoon, gewoon even niets. 

Maar wie ben je, Ewald?

Ok, Ik ben Ewald Dudok, 45 jaar. Ben gelukkig, ben nieuwsgierig, ben avontuurlijk en ben altijd op zoek naar nieuwe creatieve plannen en ideeën. Ik houd nou eenmaal van verandering. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met de opzet van een fotomuseum in Dordrecht omdat ik van kunst houd.  Daarnaast zijn we plannen aan het maken om een nieuw internationaal hotel te maken. Een hotel waar eten en kunst samen komen. Een plek waar je blij wordt. 

Hoe zien anderen jou? Ondernemend, betrokken. Integer. Tenminste ik hoop dat ze dat denken.

Wat deed je vandaag, een jaar geleden? Geen idee, lummelen?

Waar denk je vaak aan? Hoe ik opnieuw uitgedaagd kan worden.

Wie hebben het makkelijker in het leven. Vrouwen of mannen en waarom? Mannen omdat de vrouwen moeten kinderen baren en zijn elke maand ongesteld..hahaha

Wat heb je als kind geleerd waar je nu nog steeds baat bij hebt? Hard werken en vooral doorzetten! Hoe is je dat dan geleerd? Calvinistische opvoeding, niet snel tevreden zijn, maar toch altijd op zoek naar meer. Mijn ouders zijn oorlogskinderen. Ze hebben verschrikkelijk hard gewerkt. Dat harde werken komt voort uit het nooit meer armoe willen leven.

Waar ga je van blozen? Soms wil ik iemand geruststellen met een opmerking, maar zeg ik iets waar ik eigenlijk toch niet helemaal achter sta. Ik schrik dan van mezelf. Waarom zeg ik dit? Wil ik dan aardig gevonden worden? En dan bloos ik.  

 

Wat is heb je ooit gedaan, maar zou je nooit meer doen? Meer mijn hart volgen, minder voor het geld gaan. Deed ik vroeger wel.

 

Als je een boek schrijft over mislukkingen en het verkoopt niet. Is het dan een succes? Eigenlijk niet…

 

Favoriete drankje? Biertje

 

Favoriete dagdeel? Middag en avond. De ochtend vind ik nooit zo fijn. Houd zelf niet erg van dat haastige

 

In de bioscoop…welke armleuning is dan van jou? Rechter.

 

Wie is de eerste persoon die je belt als je een slechte dag hebt? Een hele goede jeugdvriend

 

Wat is facebook? Verveling. Ik post zelf niets, ik gluur wel.

 

Hoe oud voel je je? Jong, 30, waarom? Ik voel me de eeuwige student.

 

Heb je ergens spijt van? Eigenlijk niet. Het leven is proces. Terugkijkend had ik dingen misschien anders gedaan, maar uiteindelijk heeft het me verder gebracht. Elk moment in het leven is een leerschool en van fouten leer je, dus spijt, nee.

 

 

Thx for being there mate!

xx Nic

 

Ewald Dudok