Ga naar content
We doneren 1% van onze omzet terug aan de natuur 🌱

De leukste, nieuwste, en interessantste Blogs van PLEIN PUBLIQUE

Maken strepen dik?
Maken strepen dik?
Maken strepen dik? Er zijn van die stellingen die me kwaad maken. Halve waarheden, incomplete conclusies, achterhaalde clichés, al dan niet opgediend met een sausje van misplaatste expertise. En hoe vaak ik ze ook lees of hoor; ik moet me altijd inhouden niet direct in de tegenaanval te gaan. De meeste dagen gaat dat prima. Sommige dagen niet. Vandaag is een zo’n dag. De dag dat er weer eens werd verkondigd dat strepen dik maken
Jane Birkin
JANE BIRKIN - Een stijlicoon

Wij zijn groot fan van de stijliconen van weleer, en in het bijzonder van stijliconen uit de Franse film-, muziek- en popcultuur.  En zo waren wij dus best geschokt toen op 17 juli 2023 de Engels-Franse Jane Birkin overleed, een van de meest gevierde stijliconen van de vorige eeuw.  

Nu hoor ik je denken..BIRKIN? Dat is toch zo'n peperdure tas? Klopt! Want deze luxe tas is naar haar vernoemd. Maar laten we haar op gepaste wijze eren door vooraan te beginnen. Want wie was ze eigenlijk?

Hoe haal je het beste uit je coltrui?
Hoe haal je het beste uit je coltrui?
Niet zo vervelend als mosterd na de maaltijd, dus we vatten de koe bij de...
BLOG | Je outfit in Ton sur Ton betekent in de mode 'kleur op kleur'
BLOG | Je outfit in Ton sur Ton betekent in de mode 'kleur op kleur'

Ton sur ton is een onvervalste modeterm, het betekent vrij vertaald ‘kleur op kleur’. Dus bij mode-outfits is dat een outfit waarbij bijna alle onderdelen dezelfde kleur hebben, of in verschillende gradaties van dezelfde kleur zijn opgebouwd.

We zijn even in de geschiedenis gedoken en hebben er een uitgebreide blog over geschreven. Lees je mee?

Broderie Anglaise - Een stof met een geschiedenis
Broderie Anglaise - Een stof met een geschiedenis
Waar komt de stof met gaatjes Broderie Anglaise eigenlijk vandaan en...waarom heet het Broderie Anglaise? We zijn in de geschiedenis gedoken..Lees je mee?
Interview | Nicole over het succes van PLEIN PUBLIQUE
Interview | Nicole over het succes van PLEIN PUBLIQUE
Benieuwd naar het succes van PLEIN PUBLIQUE? Dan is dit interessant leesvoer voor jou! Maison365 maakte een leuk interview met Nicole, eigenaresse van PLEIN PUBLIQUE. Lees meer...
Capsule wardrobe samenstellen tips
In 7 stappen gemakkelijk je eigen capsule wardrobe samenstellen
Een capsule wardrobe is duurzaam, stijlvol én leuk voor je portemonnee. Maar hoe begin je? Heel simpel! We delen 7 tips voor het samenstellen van je nieuwe capsule wardrobe.