Niet zo vervelend als mosterd na de maaltijd, dus we vatten de koe bij de hoorns. Het is en blijft voorlopig kkkoud coltruienweer, en dat vraagt om een styling clinic!  De vraag naar warme coltruien met merinowol, alpacawol en cashmere is hoog, maar niet iedereen kent de stylingkneepjes van de coltrui. Plein Publique to the rescue met…

 

HOE HAAL JE HET BESTE UIT JE COLTRUI?

 

1. Door ‘m niet in de kast te laten liggen maar aan te trekken (flauw maar waar)

 

2. Denk outside the box: een coltrui staat niet echt niet alleen goed bij je favoriete skinny of flared jeans. Gecombineerd met een wat nettere broek zoals onze LA KIKI creëer je een casual-chique look waarmee je er op je werk zowel knap als warmpjes bij zit.

 

Pantalon met wijde pijp LA KIKI Kit Broek LA KIKI & Trui LA NIKKI

 

3. Kijk kritisch naar je nek. De lengte en vorm bepalen welk type coltrui je het beste staat. Is je nek wat aan de korte kant, kies dan voor een niet te strakke col zoals die van onze cashmeremix La Puck. Met wat afstand tussen de col en je hals oogt je nek langer en slanker. Ben je gezegend met een lange slanke zwanehals? Dan kom je met elk type col weg, ook met een aangesloten turtleneck-colletje zoals onze merinowollen LA CLIQUE en LES SALLES, of de superdeluxe cashmeremix LA ROCCO.


 

4. Kijk kritisch naar je ‘outline’, oftewel je complete silhouet. Ja, ook van opzij! Heb je volle borsten, dan benadruk je die met een coltrui. Geen probleem mee? Wij ook niet, maar we willen het toch even gezegd hebben. Is je cupmaat bescheiden, dan voegt een coltrui optisch wat meer ‘body’ toe. Nog een tip: een coltrui met Bretonse streep zoals LA PUCK doorbreekt het vlak en leidt de aandacht subtiel weg van je buste.

 

Gestreepte trui LA PUCK Donkerblauw-Ivoor

Bretonse trui LA PUCK

 

5. Is een wat ruimer vallende trui mét col qua volume iets teveel van het goede, stop dan de voorkant van de trui in je tailleband. Deze ‘French tuck’ is even elegant als nonchalant, een combinatie van factoren die elke look net even wat spannender maakt. Tja, die Franse madammen weten precies wat ze doen…

 

6. Smallere truitjes en T-shirts met col of turtleneck draag je vaak gelaagd onder een blazer of vest. Tip: draag ze ook eens onder jurk die net even iets te dun is voor de tijd van het jaar. Vooral bij jurken met een ronde hals of V-hals werkt dat goed. Vermijd jurken met een kraag, de overdaad aan stof rondom je hals kan nogal propperig overkomen. Col shirt LA BAMBI heeft een wat strakkere col die perfect onder een ronde hals of V-hals past. Kleuren genoeg in de shop: er is er altijd wel één die bij jouw stijl past.

 

Col shirt LA BAMBI Dark Smaragd

Col shirt LA BAMBI

 

7. Last but not least: ook onder de nieuwe mouwloze truien en spencers doet een coltrui het prima. Zeker als het nog net iets te koud is voor een dun bloesje of blote armen. Wat vind je bijvoorbeeld van de combi merinotop EVI + coltrui LES SALLES? Beiden fijngebreid van 100% merinowol dus je pakt meteen de knit on knit trend mee. Bovendien gevende bloezende ballonmouwen van Les Salles je gelaagde outfit een trendy randje.

 

Merino mouwloze top L'EVI Naturel

Merino top L' EVI

 

Zin om het geleerde meteen in de praktijk te brengen? Raus door je kast op zoek naar een coltrui, en/of haast je naar onze online boutique voordat concurrerende PP-fans de mooiste coltruien voor je neus wegkapen. Ze lezen allemaal onze blog, dus dat wordt een nek-aan-nek race :)

 

Stay warm – stay stylish
xxx