Ga naar content
We doneren 1% van onze omzet terug aan de natuur 🌱

We doneren 1% terug aan de natuur

Heb je het gemerkt? Er waait een frisse wind door de PP webshop. We zijn aan het afstoffen geslagen, en wat bleek: Wat onder het stof vandaan kwam is aan een opfrisbeurtje toe. Onze PP-trein is altijd in volle vaart, we hebben succes en daar hebben we onze handen de laatste tijd meer dan vol aan gehad. Maar is het tijd om de fundamenten eens even kritisch onder de loep te nemen.

 

'Out with the old, in with the new'? Neuh...

Onze basis staat als een huis: de collectie wordt steeds beter, de shop draait als een tierelier en we hebben de leukste klanten van de wereld. De PP-Famille voelt als een warm nest: daar zijn we blij mee en dankbaar voor – op dat front valt er wat ons betreft weinig tot niets te verbeteren.

 

Wat verandert er dan wel?

We zijn druk bezig met het finetunen van onze fundamenten. Back to basics, de puntjes op de i. Het proces ging van start met het officieel vastleggen van onze merkbelofte, en dit is ‘m geworden.  Drumroll……

 

 

Vanuit onze online boutique bieden we je ons kledingmerk PLEIN PUBLIQUE met duurzame future classics vol 'joi de vivre' - gecreëerd met liefde voor jou als vrouw én de wereld

 

 

 

 

(Een hele mondvol? Vinden wij ook! Daarom hebben we er een 'korte' toelichting bij geschreven.)

La Femme

De vrouw. Jij, als vrouw, bent onze drive. Jij staat centraal. Onze kleding is er om jouw  unieke persoonlijkheid te onderstrepen – niet andersom.
Een touch of ‘
je ne sais quoi’ is het enige wat wij toevoegen aan jouw vrouwelijkheid.
 

 

Future Classics

Onze future classics zijn tijdloos en van topkwaliteit die lang meegaat. Je hoeft onze kleding niet snel te vervangen, waarmee je zowel de Cost Per Wear als de impact op het milieu laag houdt. Alles wat we ontwerpen is makkelijk combineerbaar met wat je al in je kast hebt: we helpen je je eigen optimale garderobe te creëren vol future classics.

  

Giving back 1%

Oui à l’ Amour! We voelen de liefde voor moeder aarde, liefde voor alles wat zij laat groeien en bloeien. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, en dat uiten we niet alleen in woorden maar ook in daden. Daarom geven we 1% van onze omzet terug aan de natuur. Tijdens eerdere acties deden al eerder iets soortgelijks, bijvoorbeeld voor The Ocean Cleanup en Trees For All – vanaf nu wordt giving back bij ons de norm. Pour toujours.

 

Merinowol

Je allereerste liefde blijft je altijd bij. Die van ons heet merinowol. Waarom?  Merinowol is de crème de la crème van de wolsoorten: het houdt je warm in de winter en koel in de zomer. Merinowol is oersterk, antibacterieel, makkelijk in onderhoud (wassen hoeft niet!) en indrukwekkend kreukvrij. Daarnaast is het in meerdere opzichten duurzaam: het komt van een hernieuwbare bron (groeit vanzelf weer aan), is 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar, en de teelt verbruikt veel minder water dan andere natuurlijke materialen. En natuurlijk... merinowol is beeld- en beeldschoon.  

 

Online Boutique

We gaan tot het uiterste om je een onvergetelijke online-boutique ervaring te bieden, met service in het kwadraat. We pakken je bestelling extra mooi in en voegen er een persoonlijke noot aan toe. We houden contact om te horen of je blij bent met je aankoop, en of we je misschien nog ergens mee kunnen helpen. Soms e-mailen we je na een bepaalde tijd spontaan met tips over wassen en onderhoud. En voor vragen of opmerkingen hoef je ons alleen maar even te bellen of mailen, we staan altijd klaar voor je.
Oftewel: we staan nog net niet bij de deur met koffie en cupcakes, maar zodra de virtuele mogelijkheid zich aandient zijn wij de eersten die de espressomachine aanzwengelen :)

 

 

Duidelijk verhaal toch? Op 1 puntje na  misschien…  Giving back 1%. Dat vraagt om nadere toelichting. Bij deze.

 

 

 

GIVING BACK 1% - Waarom & Hoe

 

Waarom?

(Vingers in je oren, we gaan een aantal open deuren intrappen.)

Vaststaand feit: de modebranche heeft een negatieve impact op natuur en milieu. En dan hebben we het niet alleen over de vervuilende factoren, zoals waterverontreiniging en CO-2 uitstoot, maar ook over de uitputting van natuurlijke bronnen door het gebruik van grondstoffen die niet  - of niet volledig – worden aangevuld. Daarnaast is er veel overproductie die zich opstapelt,  en afgedankte kleding die niet of slechts gedeeltelijk gereycled wordt. Oftwel: we plegen massaal roofbouw.  Dat moet veranderen. Gelukkig is vrijwel iedereen zich daar inmiddels van bewust. Waaronder wij. In actie komen is de enige logische stap.

 

Hoe?

We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en dat blijft niet bij woorden, het worden daden. 

 

We doneren 1% van onze omzet terug aan de natuur

 

We geven 1% van onze omzet terug aan de natuur, in de vorm van donaties aan doelen en instanties die de gezondheid van de natuur bewaken en herstellen.

Welke instanties dat gaan worden? Daar doen we op dit moment onderzoek naar. Komen we op terug zodra we onze eerste keuzes gemaakt hebben, we verwachten partnerschappen met meerdere wisselende doelen.

Stoere beloftes en grote woorden vragen om dito daden. Naast financiële injecties zijn we van plan ook daadwerkelijk de handjes uit de mouwen te steken. Onze toekomstige partners – de doelen en instanties die de natuur beschermen – kunnen, indien nodig, op onze fysieke aanwezigheid rekenen. 

We gaan onze inspanningen delen met de wereld. We heten niet voor niets PLEIN PUBLIQUE: We laten de tamtam roffelen. Niet ter meerdere eer en glorie van onszelf,  maar om anderen te inspireren en motiveren ook in actie te komen. Zodat we als één grote, warme Famille de mantelzorg voor Moeder Aarde op ons kunnen nemen.

 

We ronden het af met een quote die ons ontroert en inspireert.

X Nic, Kim en de rest van team PLEIN PUBLIQUE

 

 

"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"

Winston Churcill

 

★ 

 

Verzending voor 20:00 uur

Alle bestellingen die voor 20:00 uur zijn besteld, worden dezelfde dag verzonden

Shipping policy

21 DAGEN recht op retour

Twijfel? Je kan bij ons tot 21 dagen dagen je pakket retour sturen en dan krijg je direct je geld terug.

Refund policy