CIRKEL ROND

We maken de cirkel rond. Vorig jaar zijn we gestart met onze 1% belofte; Bij PLEIN PUBLIQUE geven we 1 % van onze omzet terug aan de natuur. Afgelopen maand hebben we de eerste €5.000 gestort aan de stichting die zich inzet voor groene daken in Utrecht. Meer daarover lees je hier.

Buiten dat we onze beloftes ook echt waar maken, blijkt dat het 'terug geven aan de natuur' concept ook bij onszelf écht gaat leven. We willen iets goeds doen.

We willen wat terug doen. En zo startten we een paar maanden geleden onze sale. Wie ons al een tijdje volgt, ziet dat we maar 1 sale nieuwsbrief per seizoen sturen omdat we nou eenmaal geen kortingsmerk zijn.

 

appel & ei

 

Maar sommige sale items komen helaas retour en daar wilden we toch iets mee. Gaan we die items weer naar iemand anders versturen? Niet echt heel milieu vriendelijk, vonden wij. En zo kwamen we via via bij de tweedehandswinkel keten Appel & Ei.

 

appel & ei winkels

 

Appel & Ei is de überhippe keten in tweedehands kleding met een geniale naam – we zouden willen dat wij ‘m bedacht hadden! Bij Appel & Ei vind je niet alleen kleding die door de eerste eigenaar is ingeleverd voor wederverkoop – je vindt er ook de krenten uit de kliekjespap van modemerken. Fonkelgloedjenieuwe kleding komt op deze manier alsnog in omloop, in plaats van direct op de wereldwijd groeiende kleding afvalberg te belanden.

 

Fijn voor de klant – want een zacht prijsje betalen voor een mooi item is altijd fijn. En fijn voor het milieu – de geproduceerde kleding wordt niet afgedankt of voor afvalverwerking aangeboden. Het zal je niet verbazen dat met name die laatste duurzame insteek ons recht in het hart raakt.

 

appel & ei winkels

 

DUURZAME PLEIN-PUBLIEKJES

Ook bij PLEIN PUBLIQUE houden, na een jaar in de verkoop te zijn geweest , onverkochte kleding ‘over’. Ondanks ons zorgvuldige & minimale inkoopbeleid. S*** happens. Hoort bij het modevak en weinig aan te doen. Maar daar is wel iets mee te doen!

Wat er aan moois overschiet, gaat in de eerste instantie naar de sale. Wat er daarna retour komt of nog steeds op de planken ligt, gaat naar onze vrienden van Appel & Ei.

Tweede ronde, tweede kans. De smaakvolle winkels van Appel & Ei bieden een fijn assortiment kwaliteitskleding voor een zacht prijsje. Het aanbod wisselt snel, dus geregeld een kijkje nemen is de moeite waard. Wie weet loop je tegen een PLEIN PUBLIQUE-weeskind aan dat naar een blije eigenaar snakt!

 

appel & ei winkels

 

Nog belangrijker...

Natuurlijk ontvangt PLEIN PUBLIQUE ook een gedeelte van de omzet via Appel & Ei. Maar we hebben besloten dat dat geld linea recta op de ‘Giving Back To Nature’ spaarrekening gestort wordt. Dezelfde rekening waarop we ook 1% van onze omzet apart zetten. Het gespaarde bedrag doneren we aan bedrijven en instellingen die zich inspannen de aarde leefbaar te houden.

Zo groeit het potje weer sneller en kunnen we meer doen!

Vanaf begin maart zijn de PLEIN PUBLIEKJES beschikbaar in de winkels van Appel & Ei.

Liefs, Nic

MEER OVER APPEL & EI