Micha Degenkamp

Interview met Micha Degenkamp voor PLEIN PUBLIQUE

We vallen gelijk met de deur in huis, dus Micha vertel eens...

 

Wie ben je, wat doe je en wat wil je worden als je groot bent?

Ik ben Micha Degenkamp en heb al 24 jaar een dames - en heren kleding boutique in Gouda, BRATTAIN. Waar ik natuurlijk ook het supermooie merk PLEIN PUBLIQUE verkoop. En als ik groot ben wil ik…. jeetje wat een vraag. Daar ga ik maar eens  de komende jaren over nadenken.

Maar wie ben je, Mich? Ik ben serieus, leergierig en maak vooral  ontzettend veel plezier. Hou namelijk van variatie in de ruimste zin van het woord. Leg eens uit? In mijn werk ben ik heel serieus. Maar de variatie in mijn werk maakt het heel erg leuk. Ik doe de inkoop, styling, de etalages , de boekhouding en de klanten. Maar ik sta niet full-time in winkel. Ik geniet van het reizen, musea, vrienden, lunchen en lachen. Daarnaast ben ik twee jaar geleden een nieuw bedrijf, MIPPAA, gestart samen met mijn broer. Een bedrijf dat een prachtig nieuw innovatief product heeft ontwikkeld voor de veiligheid van de kinderen. De verlaagde trapleuning. Een kindertrapleuning zodat peuters veiliger, stabieler en zelfstandig leren traplopen. 

Wat deed je vandaag, een jaar geleden? sjezussss…uhh..even zoeken. Toen zat ik in Zuid Frankrijk, bij de Brigitte bardot streepjes haha..

 

Waar denk je vaak aan? Aan pret maken, ongein uithalen en aan de zaak, dat gaat maar door. 

 

Wie hebben het makkelijker in het leven. Vrouwen of mannen? Vrouwen, omdat als we echt iets willen, we het ook krijgen. Alleen doen heel veel vrouwen er niets mee. Velen durven niet voor zichzelf op te komen.

 

Wat heb je als kind geleerd waar je nu nog steeds baat bij hebt? Onafhankelijkheid. Hoe is je dat dan geleerd? Door van jongs af aan je eigen geld te verdienen en de waarde van het geld te leren. 

 

 Waar ga je van blozen? Als ik een compliment krijg, dan weet ik me geen raad. 

 

 Wat is heb je ooit gedaan, maar zou je nooit meer doen? Op voorhand denken dat je iets niet kan.

Als je een boek schrijft over mislukkingen en het verkoopt niet. Is het dan een succes? Waarschijnlijk zal ik het zo niet ervaren, ALHOEWEL het wel een succes is dat ik een boek schrijf. ;-)

 

In de bioscoop…welke armleuning is dan van jou? Beiden. Yeah!

 

Wie is de eerste persoon die je belt als je een slechte dag hebt? Mijn beste vriendin

 

Wat is facebook? Heel veel mensen doen zich op facebook beter voor. Maar het is een goed uithangbord om jezelf of je business te promoten.

 

Hoe oud voel je je? 28. Waarom 28? Geen idee, gewoon een mooi getal.

 

Waarom heb je meegedaan aan de photoshoot voor PLEIN PUBLIQUE? Omdat ik het leuk vind om een vriendin te helpen ondanks dat ik het doodeng vond.

 

Heb je ergens spijt van?  Jazeker, maar hoe ouder je wordt, des te meer je leert. Alles is een leerschool.

 

Waar ken je Nicole van, de eigenaresse van dit merk? Van Halloween via een wederzijdse vriendin. En wat vind je van Nicole? Spontaan & extravert. Ik heb echt een klik met haar. We kunnen heerlijk sparren over zaken, maar ook veel lol maken. 

 

En wat vind Nicole van Micha? Micha is een tof en leuk mens, geïnteresseerd en ondernemend. Daarnaast is ze direct en houdt van lol. Op de dag van de shoot zag ik Micha eerst een beetje onwennig bezig, maar al snel had ze door dat ze gek mocht doen. Waarvan akte! :-)

 

Micha draagt Coltrui LE RAYS