Blogpost door Nicole Hoefsmit

Echt, eerlijk waar. Het is me meer dan eens verteld, maar ik heb het toch gedaan. En dan moet je op de blaren zitten. En pijn deed het, auw! Ik vertel je erover in mijn nieuwe blog: 'Oh darling, go buy a brain'

WHAT HAPPENED?
Ik heb dus afgelopen week de ‘vakantiepromotie’ nieuwsbrief uit gestuurd. Jaja, ik was al op vakantie, maar die staat dan gepland, zodat deze automatisch verstuurd wordt. 
Alleen was ik even vergeten dat mijn websitebouwers ook diezelfde ochtend live gingen met de nieuwe check-out van de site. (Een update zodat je sneller door het de check-out gaat en 'pakjegemak' naar behoren werkt.)
En dat ging helemaal mis. Na de update kon namelijk niemand meer een bestelling afronden. Waahhh

BUT HOW?
Hoe dat komt? Dat gaat zo;  Als businessbabe (;-)) kijk je toch snel hoe het met een promotie gaat. Ik wil toch graag weten of mensen het leuk vinden wat we sturen en of ze dan ook naar de site gaan. Dus log ik stiekum, jaja ook tijdens mijn vakantie, even snel in.
 • Mailchimp ging goed, nieuwsbrief op tijd verstuurd. Yeah!
• Google analytics liet ook zien dat er 28 mensen in de check-out zaten. Weer Yeah. En dat op een uurtje na het versturen van de nieuwsbrief. Pretty cool. Mensen vonden de actie leuk. 
• Maar toen keek ik bij de bestellingen…0. Nul? Huh? Nul? Dat kan niet. Hoe kan dat nou?


STRESS.
Stress. Het eerste wat je dan doet is zelf een bestelling plaatsen. En toen zag ik ineens de update. Oja, was ik even vergeten. Hoedanook, het bestellen ging prima…..totdat ik op de betaalknop klikte….waaaaahhhhh..neeeeehhhh. Je kon de bestelling niet plaatsen.  Ik kreeg een melding dat ik een verzendmethode moest kiezen. Dat had ik alleen al gedaan. Van alles nog geprobeerd, maar helaas. 
Ik kan je vertellen. De dag was ineens een stuk minder zonnig. En dat is zacht uitgedrukt. Donderwolken. En allemaal mijn eigen schuld. Ik had gewoon wat beter moeten op letten. Een update van de website hoor je namelijk NOOIT tegelijk met een promotie te doen. ( of in het weekend, want dan kan je bouwers niet bereiken.) Het heeft ongeveer hetzelfde effect als een nieuwkassa systeem plaatsen tijdens de drie dol dwaze dagen van de Bijenkorf. Gratis problemen. Jaaaa, natuurlijk was de update getest, op de testsite. Maar op de echte site, live, kan er dus nog van alles fout gaan. …... Sukkellientje dat ik ben. 
WHY?
Waarom schrijf ik deze blog en waarom deel ik mijn fout? Eigenlijk om je laten zien dat het echt niet allemaal soepeltjes verloopt. Aan de voorkant ziet het er allemaal gelikt uit, maar het opzetten van een merk gaat niet zo soepel als het soms lijkt. Vaak zit het mee, maar soms, heel soms zit het zooo tegen. :-) Uiteindelijk is het een duur leermomentje en is het even slikken en dan gewoon weer opnieuw opstarten en doorgaan. Ookwel flexibiliteit genoemd haha.

 
Anyway, mocht jij de persoon zijn die een bestelling wilde plaatsen? En terplekke gefrustreerd werd door onze site? Snappen we. En excuus. Maar het kan nu weer. De oude check-out staat weer aan. En de nieuwe…die laat even op zich wachten.
 
Liefs, Nicole