Geen idee wat BLACK FRIDAY inhoudt en waar het vandaan komt? Ik wist het zelf ook niet. Dus PLEIN PUBLIQUE is even op onderzoek uitgegaan. :-)

BLACK FRIDAY is de dag in het jaar wanneer bijna alle Amerikaanse bedrijven meedoen aan een grote uitverkoop, gedurende maar één dag. want op zaterdag is het weer voorbij en zijn de oude prijzen weer van pas.  
BLACK FRIDAY valt in Amerika altijd op de dag na Thanksgiving. Dit omdat de meeste mensen dan nog vrij zijn. Daarmee luiden ze tevens de tijd in om kerstinkopen te gaan doen. In Nederland hebben we natuurlijk Sinterklaas, dus is het niet helemaal van toepassing. Maar zoals zovele Amerikaanse traditie's is BLACK FRIDAY ook over komen waaien naar Europa.

GREEN of YELLOW kan toch ook?
Nou nee, de kleur BLACK komt namelijk voort uit het boekhoudkundig systeem van Amerika. De verliezen worden in het ROOD geschreven en winst in het ZWART. Om het jaar af te sluiten met zwarte cijfers moet er vaak nog winst gemaakt worden. Ofwel de bedrijven moeten in de zwarte cijfers komen. Vandaar dus BLACK.
 
PLEIN PUBLIQUE doet ook mee met BLACK FRIDAY! 
Dus....vergeet niet iets leuks te kopen voor jezelf, je zus, vriendin, moeder, tante, kennis, collega en ga zo maar door. Kerst is immers in zicht... 
Liefs Nicole