DE BOLLETJES TRUI IN DE MODE

Bij PLEIN PUBLIQUE hebben we een prachtige bolletjestrui ontwikkeld. Geïnspireerd op de Ierse visserstruien. Een lichtgewicht merinowollen coltrui met ajoursteken en driedimensionale bolletjes, of moeten we die bolletjes pompoms noemen?

Familie Bolletje :-)

Dat alles weer terug komt is niet nieuw, vintage-vormen en klassieke stoffen zie je in weer in het modebeeld. Maar tussen sommige 'ugly fashion items' vinden we toch wel mooie pareltjes. Bijvoorbeeld de oude traditionele breitechnieken van de eilandengroep Aran, net voor de Ierse kust. Met deze driedimensionale breitechniek maakten ze dikke warme truien tegen de kou en voor op zee. Deze truien zijn voorzien van o.a. complexe steken, kabels, bolletjes, ruiten- en diamantvormen.

Doordat ieder gebied herkenbare breipatronen hadden, waren ze goed terug te leiden naar een specifiek gebied binnen de eilanden.

Steve McQueen in een ARAN sweater

Dit was vooral belangrijk als een visser overboord sloeg. Het is een macaber idee dat men de verdronken visser kan identificeren aan hun sweaters met een patroon. Maar uiteindelijk wel heel fijn voor de nabestaanden. 

 

Trui met bolletjes LA LUMIERE