HOE DAN?

~ De 'over de knie' rok ~
 

Zoals je al in meerdere blogs van ons hebt kunnen lezen, vinden we het leuk om over van alles te schrijven als het om mode gaat. Maar we krijgen vaak de vraag... 'Leuk zo'n trend, maar hoe draag je dat dan?'. Voor ons is het vaak voor de hand liggend hoe je een kledingstuk draagt, maar voor velen blijkbaar niet. Dus voila, hierbij een eerste blog over ' #hoedan'

We beginnen bij de nieuwe rok, de over-de-knie rok.

DE 'over de knie' ROK 

Waarschijnlijk heb je deze rok al voorbij zien komen. Bij ons op de site, ergens in de bladen, op social media of gewoon in het straatbeeld. Deze rok is terug van weggeweest! Aankomend voorjaar zal je hem helemaal veel zien en is het een must-have in je garderobe kast. 
 
Het leuke van de rok van nu is, de lengte. Hij valt over de knie. Daarnaast loopt de rok wijd uit. Iedereen kan hem dragen. Wist je trouwens dat dit model rok niet meer echt in de mode is geweest zolang ik al in de mode zit, zo'n 25 jaar. Je kan dus niet zeggen 'Heb ik nog in mijn kast hangen', want waarschijnlijk hangen de motten er dan wel in. 

Anyway, even terug naar die rok. Hoe draag je hem eigenlijk?

Met een trui

Laten we beginnen bij het begin. De trend van de nieuwe rok is natuurlijk bij de influencers ontstaan, die hem dragen met grote oversized truien of sweaters. Staat cool en tof natuurlijk...voor als je maat mini hebt en er niet vrouwelijk uit wilt zien. Maar de meeste van ons hebben die maat XS niet en  dan gaat die vlieger niet zo makkelijk op. Zelf heb bijvoorbeeld een ik cup D en word een groot vierkant boerinneke als ik mijn trui casual over de rok laat hangen. 

Toch kan ook jij de rok met een dikke trui of heerlijke sweater dragen. Stop dan je trui-tje aan de voorkant een beetje in je rok. (ook wel de 'french tuck' genoemd.) Zo creëer je namelijk een taille, en dus vorm, in je outfit. Mocht je nu heel erg gaan steigeren en roepen dat dat niet kan met je buikje. Relax en stop dan de trui meer aan de zijkant in je rok. Geloof mij, het staat heel tof en je ziet er toch wat vrouwelijker uit. > Gewoon even proberen voor de spiegel.

Office style

Of er nog meer manieren om de rok te stylen? Ja, natuurlijk! Want als je naar je werk gaat kan je niet in een grote sweater aankomen. Dus dan is een witte blouse de beste keuze. Altijd goed, altijd fijn en altijd stijlvol. 

Party time

Maarreh... en de feestdagen...Hoe doe ik dat dan?
De rok is, zoals ik hierboven al schreef, op vele manieren te dragen. Voor de feestdagen kan je er supervrouwelijk uit zien. Met een mooi spaghettiband topje en wat sieraden zie je er al snel feestelijk en stijlvol uit. Een paar mooie hakken of laarzen eronder en you are ready to party lady.

Summer & winter!

Jaja, de rokken kan je perfect in de winter, maar ook in de zomer dragen. 
En zoals je misschien wel weet houden we bij PLEIN PUBLIQUE van mooie items die je dóór kan dragen. Items die langer mee gaan dan 1 of 2 seizoenen. En deze rok is zo'n item. Komend voorjaar gaat het helemaal los met de rok, want het witte T-shirt komt eraan.

En er is niets makkelijker dan een mooi wit T-shirt te dragen op een je nieuwe geprinte rok. Heb jij hem al?
Zeau..., de kop is eraf.  Dit was het eerste blog over hoe je de laatste mode kan dragen. Vond je het wat? Hopelijk wel, want we hebben nog meer op stapel liggen. Stay tuned!

Liefs, Nicole