Interview met German Villafane

German ken ik nog van de kunstacademie, best wel een tijdje dus. We zijn altijd vrienden geweest. Gunnen elkaar het beste en hebben elkaar in hele slechte tijden, maar zeker ook in hele mooie tijden mee mogen maken.  German is verantwoordelijk voor bijna alle foto's die op de site staan. Pretty awesome, nietwaar?

Wie ben je, wat doe je en wat wil je worden als je groot bent? 

Ik ben German, ik fotografeer en wat ik wil worden als groot ben? Een nog betere fotograaf. Nog andere wensen? Jaaahhh, restaurantje op 't strand in een omgebouwde boot. En dan het liefst ergens met palmbomen, een wit strand, blauwe zee en dat soort dingen. :-)

Maar wie ben je German? Kolere, wat een vraag. Uhh…een baasje & creatief. Ik heb de kunstacademie gedaan, later als vormgever gewerkt. Dat heb ik altijd heel leuk gevonden en de fotografie herontdekt. Had ik al gezegd dat ik tijdens de kunstacademie een extra jaar fotografie had gedaan? Omdat ik veel portfolio's van fotografen te zien kreeg, wakkerde dat mijn passie voor fotografie weer aan. Helaas kreeg ik rond mijn veertigste een burnout door de wereld van de vormgeving. Toen moest ik mezelf opnieuw uitvinden.  Op een gegeven moment begreep ik dat ik  dingen moest gaan doen die ik echt leuk vond. Zoals bijvoorbeeld fotografie. Dat was een lichtpunt voor mij. 

Maar je deed toch al dingen die je leuk vond?  Klopt, was ook zo, maar waar ik tegen aan liep, was dat mensen van hogerhand mijn ideeën afstompten. Dat frusteerde mij enorm. En toen? Toen ben ik gaan sporten, kickboksen. Lekker iedereen de tering slaan, zodat ik vrolijk thuis zat. hahaha.  Zo kreeg ik weer energie en daaruit volgde structuur. Op een gegeven moment ben ik gaan fotograferen en dat sloeg aan. Het was vrij werk en mensen vonden dat erg mooi. Ik kreeg ineens opdrachten. ' Kan je een portret maken?', 'Kan je mijn bruiloft fotograferen?' en ga zo maar door. Daarna ben ik me al snel gaan professionaliseren door betere camera's, lezen en andere apparatuur aan te schaffen.

Hoe zien anderen jou? Ik denk als een open & toegankelijk persoon. Ben een mensen mens. Dring snel tot iemands kern door. Meestal vinden ze dat wel prettig

Waar denk je vaak aan? Hoe ik mooie beelden kan maken en vrouwen. haha, ja ik blijf een man he?

Wie hebben het makkelijker in het leven. Vrouwen of mannen en waarom? Poehhh, pfff zeg. Uhhh.. Mannen, omdat vrouwen zich nog vaak onterecht moeten bewijzen. Helaas.

Wat heb je als kind geleerd waar je nu nog steeds baat bij hebt?  Dat ik mezelf moet zijn en dat ik me niet moet schamen als ik een ander idee heb. Mijn moeder zei altijd: "Je moet jezelf zijn want dat is uniek."

Waar ga je van blozen? Complimenten en mooie vrouwen

Wat is heb je ooit gedaan, maar zou je nooit meer doen? Nooit meer laten schofferen.

Als je een boek schrijft over mislukkingen en het verkoopt niet. Is het dan een succes? Nope.

Favoriete drankje? Alcohol hahaha

Favoriete dagdeel? Negen uur in de avond. Waarom? Koppie koffie, samen met mijn vrouw de dag bespreken. Even tijd voor elkaar.

In de bioscoop…welke armleuning is dan van jou? Rechter.

Wie is de eerste persoon die je belt als je een slechte dag hebt? Lodewijk. Hij was mijn allereerste stagiare bij een reclame bureau en inmiddels mijn beste maat.

Wat is facebook? Leuk voor als je geen reet te doen hebt, maar vooral irrtant omdat er geen reet op staat.

Hoe oud voel je je? 40

Heb je ergens spijt van?  Dat ik niet eerder begonnen ben met fotografie

Hoe ben je bij de photoshoot van PLEIN PUBLIQUE terecht gekomen? Ik heb de mazzel dat ik Nicole ken.

Wat vind je van Nicole;  Lekker ding. Ik zei toch.. Mazzel dat ik haar ken.