PSSST... en dan bedoelen we ook letterlijk PSSST!

 

Want heb je onze nieuwe kledingspray al gespot? Psst psst, wake up and smell the coffee. Correctie: ruik die zalige geur die ondefinieerbaarder is dan koffie. Maar lekker dat ‘ie is! De naam van de geur is Carte Blanche. Très chique, non?

 

‘Hoezo heb ik een kledingspray nodig?’  Ik hoor het je vragen.  Tegenvraag: waarom heb je droogshampoo nodig? Omdat je een wasbeurt wilt uitstellen? Nou, daar heb je meteen het antwoord op je vraag. Soms is kleding – net als je haar – nog niet aan een wasbeurt toe, maar zijn er op geurgebied wel wat verbeterpuntjes. Met een kledingspray zet  je de geurverbeterpuntjes effectief op de i. (Bedank ons later maar voor de scrabblepunten)

 

Los daarvan is minder wassen sowieso een hot topic. We hebben het hier over kleding en textiel, laat dat duidelijk zijn. Het hoort bij het duurzamer inrichten van ons dagelijkse leven om het milieu een break te geven. Want wassen ‘kost’ water en energie, en wasmiddelen komen via het riool in onze leefomgeving terecht. Common knowledge, maar we willen het toch even gezegd hebben.

 

Wat betreft (merino)wol is er goed nieuws, wat voor de oplettende typjes onder jullie misschien ‘oud nieuws’ is: merinowol hoef je niet te wassen. Voor de nieuwelingen – of minder oplettende typjes (van jullie houden we ook hoor):

 

JE LEEST HET GOED: MERINOWOL HOEF JE NIET TE WASSEN!

 

Hier hebben we in het verleden al eens een uitgebreide blog over geschreven. Toch even een opfrissertje?

 

  • De open structuur en de kroezing van de merinowolvezel (voetnoot: het is eigenlijk haar) zorgen voor een natuurlijke ventilatie van het breisel. Om die ingebouwde airconditioning een boost te geven, is in de vochtige buitenlucht hangen vaak al voldoende. Adieu knof, toedeloe barbecue, bye bye zweet des aanschijns en elbow grease!

 

  • Alle wolsoorten hebben een natuurlijk vetlaagje. Dat wolvet heet lanoline, en het vormt een beschermlaagje dat vuil en stof afstoot. Als er toch nog wat ongerechtigheden in je wolletje terechtkomen, dan breken de eiwitten in het wolvet de bacteriën af waardoor ook geurtjes minder kans krijgen.

 

  • Als je flink op je wollen kledingstuk gemorst hebt, dan ontkom je soms niet aan een wasbeurtje. Met een speciaal wolwasmiddel dat het laagje lanoline intact laat – drie keer raden: ook dat vind je bij ons in de shop van het merk Eucalan – komt het dan meestal alsnog goed. Ook over wolwasmiddel hebben we al eens een blog Drukdrukdruk.

 

Terug naar de kern: wassen is het laatste redmiddel. Een kledingspray is ideaal voor een snelle, geurverbeterende opfrisbeurt. Bijvoorbeeld als de barbecue wel erg jouw kant op stond te walmen, je kouwelijke tante vindt dat fonduen ook gezellig is met de ramen potdicht, of als je trui/blouse/jurk/T-shirt een maandje (of twee) te lang in de winteropslag heeft vertoefd.

  

De geparfumeerde vloeistof is verpakt in een knappe verstuiver.  Want het oog wil ook wat. Zien? (We zijn apetrots)

 

 

De spray is supergemakkelijk in het gebruik: een kind kan de was doen (maar dat schiet in dit geval z’n doel voorbij). Zo werkt het:

 

  • Spray vanaf een afstandje – 20 tot 30 cm is prima
  • Gebruik niet te veel, maar ook niet te weinig (psst psst… vooruit, nog één keer psst)
  • Hang het kledingstuk vrij in de ruimte (binnen of buiten) totdat het droog is
  • Klaar is Claire!

  

Natuurlijk kun je zûnig doen en alleen een bloemenspuit met kraanwater gebruiken. Maar je verwent jezelf toch ook wel eens met een wuft parfummetje? Omdat je daar blij van wordt? Pamper dan je hardwerkende kledingstukken ook eens, ze verdienen het. Heb je verder geen reden voor nodig, je hebt Carte Blanche.

 

Je koop de Carte Blanche Kledingspray hier in onze shop.

 

Voetnoot voor de kritische consument (voel je gerust aangesproken). Onze kledingspray is veilig voor textiel. Dûh. En nee, ook geen drijfgas. Gewoon zelf in de geurende rakker knijpen. Psst psst!