PLEIN PUBLIQUE - Truien met een Bretons ‘streepje voor’

door Caitlyn Terra | dinsdag 02 april 2019


Een streepje voor hebben is voor een nichemerk belangrijk. Plein Publique, dat in 2006 werd gestart onder de naam Breizh door Nicole Hoefsmit, focust zich wel heel letterlijk op die strepen door de liefde voor de Bretonse streep. In de vierde aflevering van de vernieuwde FashionUnited-serie ‘Mijn Niche’: Plein Publique.


Laten we bij het begin beginnen: Wat is het verhaal achter PLEIN PUBLIQUE, toen nog Breizh?

“ Het begon met de Bretonse streep: Om tegenwoordig zichtbaar te zijn in een online markt en een plekje te kunnen veroveren is het goed om op een niche te focussen. Dat heb ik gedaan en de start van het bedrijf was erg succesvol. Ik hoefde niet uitgebreid uit te leggen wat het bedrijf deed. Bretonse strepen was al duidelijk genoeg.”

“De liefde voor streepjes zit er van jongs af aan al in. Door de vele vakanties naar Bretagne ben ik automatisch een grote fan geworden.”


Vorig jaar veranderde je de naam van Breizh naar Plein Publique om uitbreiding van het aanbod mogelijk te maken. Hoe is het aanbod veranderd?

“Bretonse strepen blijven we altijd doen. Een Bretonse streep is immers altijd in de mode. De naam is gewijzigd omdat veel mensen struikelden over de naam Breizh. Plein Publique is een stuk makkelijker te onthouden en klinkt al bekend in de oren doordat men in het taalgebruik nog wel eens ‘en plein publique’ wil gebruiken. Naast Bretonse strepen hebben we veel ‘classics’ toegevoegd zoals het logo t-shirt, een panterprint en sweaters.”

Is de liefde voor de niche van Bretonse truien er nog?

“Zeker. ‘We love stripes’. Streepjes zullen altijd in onze collectie zitten. Bretonse strepen zijn mooie basics die je outfit vaak net even afmaken.”

Hoe gaat het nu met PLEIN PUBLIQUE, na deze verandering?

“Heel goed, iedereen vond Plein Publique een betere naam, dus we hebben geen last gehad van de naamsverandering. Sterker nog, we groeien hard door, met name online zijn we steeds meer zichtbaar en hebben we hoge conversies.”

Als het aan jou ligt, wat is dan het mooiste en het moeilijkste aan werken met een niche?

“Dat er soms andere stijlen in de mode zijn. Moeilijk is het niet. Je kadert en dat maakt het juist spannender om binnen dat kader creatief te zijn. Het is een uitdaging en daar houd ik van.”

Zie je jezelf nog wel als niche merk?

“Jazeker, maar meer gericht op mooie klassiekers die je in de kast moet hebben liggen. We zijn daardoor altijd in de mode zonder dat we echt mode brengen.”

Heb je tips voor mensen die op dit moment een nichemerk hebben en die het aanbod willen uitbreiden?

“Gooi geen oude ‘streepjes’ weg voordat je nieuwe hebt. Dus je kan prima wat uitproberen, maar houd je core business in de gaten.”

Caitlyn Terra voor Fashion United

Het originele interview lees je HIER