Xbank is open! Xbank is open!

Xbank is open!

X BANK EEN NIEUWE BLIK OP MODE, KUNST & DESIGN

Na veel maanden van voorbereiding is dan eindelijk het prestigieuze Xbank in Amsterdam opengegaan. Een prachtige winkel met alleen maar Nederlandse merken. En juist niet alleen kleding. Planten, stoelen, kunst, you name het en ze hebben het. De prijzen variëren tussen de EUR 4,95 en EUR 80.000,-. Dat zegt genoeg over het aanbod. Voor ieder wat wils.

 

Zoals Nicolette Meijer, general manager van Xbank, het omschreef ' Ik wilde een winkel neerzetten waar mijn hippe moeder van 80 het ook fijn zou vinden om te komen. Het is een soort hele luxe vlooienmarkt geworden. In elke hoek ligt wel iets bijzonders en bij elke stap wordt je weer verrast door die creativiteit van eigen bodem.'  Dus wanneer je een keer in Amsterdam bent, ga het zien. Het is een verrijking voor Amsterdam en een verrijking voor het winkelend publiek.

 

Net voor de opening in februari 2016 zijn wij getrakteerd op een overnachting in het W ['doubleyou'] en een heerlijk ontbijt bij Mr. Porter. Inmiddels hebben is er ruim aanbod bij X bank. Er is zoveel talent van eigen bodem en nu ligt het allemaal bij elkaar. Veel merken waarvan je denkt.. 'Komt dit uit Nederland? Wat cool!' Hoe trots kan je op je eigen kikkerlandje zijn. :-)

 

Ga je een dagje naar Amsterdam..ga het zien... het is echt de moeite waard. En last but not least..is PLEIN PUBLIQUE natuurlijk ook bij Xbank te krijgen.

 

Liefs, Nicole

 

 

THE DETAILS

 

X BANK is gehuisvest in de monumentale Kas Bank in de Spuistraat in Amsterdam, op directe loopafstand van de bruisende 9 Straatjes en de Dam.

 

BANK zal het epicentrum van voornamelijk Dutch Design worden. De nieuwe shopping experience in Amsterdam biedt een podium aan de meest invloedrijke, veelbelovende en gevestigde designers van Nederlandse bodem. Het unieke X Bank concept combineert innovatie met creativiteit en voert 180 Nederlandse labels. De nieuwe winkelbeleving in Amsterdam biedt een brede mix aan producten en stijlen in verschillende prijsklassen, aantrekkelijk voor zowel lokaal als internationaal publiek.

 

X BANK is een levendige winkel, tentoonstellingsruimte, galerie en ontmoetingsplaats voor alles en iedereen op het gebied van toonaangevende mode, design en kunst.

 

X BANK speelt in op de behoefte aan innovatie, belangstelling voor een puur aanbod en meerwaarde bij winkelen. Naast dat de winkel alleen kunst. Mode en design verkoopt zal X BANK zal het hele jaar door zowel kleine als grootschalige tentoonstellingen en lezingen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Bram van der Hoek, voorzitter van de Raad van Advies X BANK

“De lang verwachte opening van X BANK in de W hotel Amsterdam brengt een onderscheidende nieuwe blik op mode, kunst en design in het centrum van Amsterdam.”

 

X Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam en Europe Hotels

“De komst van X BANK brengt iets nieuws en verrassends naar de stad Amsterdam en zal de huidige hotel en retail industrie wakker schudden,” 

THE LABELS

 

X Aldo Bakker X Alfredo Gonzales X A-dam Underwear X Amor Mondial X Anne de Grijff X Anne de Vries X AnneGrethe Filtenborg X Anne van den Boogaard X Aliki van der Kruijs X Arnout Meijer XAvelon X Aziz Bekkaoui X Bananatime X Barbara Langendijk X Barentz X Bas Kosters X Bibi van der Velden X Black Rabbit X B-Made X Booon X PLEIN PUBLIQUE X Bureau BELEM X By Borre X BY1OAK X BY BROWN X Canoof X Cees n Co X Chantal Keizer X Charlotte Keizer X Choices by DL X Chris Kabel X Christine Alberts X II by Claes Iversen X Claesen’s X Corne Gabriels X Craft Council X Cristel Ball X Daily Paper X Daphny Raes X Dead Clean X DEMAKERSVAN X DENHAM X Denise Roobol XDesiree Hammen X Dieter Volkers X Dirk vander Kooij X DROOG design X Edwin Oudshoorn X Ellis Faas X Elvira ’t Hart X Eric von Robertson X Dorhout Mees X Fernanda Fernandes X First of August XFrank Bruggeman X Fransje Killaars X FRISEAU X Friso Dijkstra X Fromanteel X Gabriel X Guevara XGem Kingdom X G-STAR RAW X Hans van Bentem X Heroes on Socks X HET HANZE HUIS X HEYNIEKX Imps & Elfs X Ineke van der Werff X INK Inklusive X Irene Fortuyn X IVY & LIV X J.C.Herman ceramics X Jan Jansen X Jannisima X Jelle Mastenbroek X JH Locturnal X Johnny Loco X Join the Pipe X Jonathan Christopher X JONGHLABEL X Juliette Warmenhoven X Karim Adduchi X Kings of Indigo X Kiyoko X Klaas Kuiken X KOMONO X Kranen Gille X Laael X LEFF X L’enfant Terrible XLensvelt X Leonie & Lois X LIKE THIS X Linja X Lisa Konno X Liza Witte X Lizan Freijsen X Loes Vrij X Lola X Lou X Made by rENS X Maison Indigo X Maison Mona di Orio X MAISON the FAUX X Marcel Wanders X Maria Jobse X Marichelle X Marie-Stella-Maris X BLCK X Mark Sturkenboom X Martine van ‘t Hul X MaryMe-JimmyPaul X Mason Garments X Mattijs van Bergen X Melvin Anderson XMercer Amsterdam X Mevis & van Deursen X Mike Pratt X Mlle Sollie X MOAM X More Eyewear X Mr. Ali X MOOOI X Nathan Azhderian X Nathaniel Mellors X Navid Nuur X NEW DESIGN ASSOCIATES XNieuw Jurk X North Sails X O MY BAG X Oda Pausma X Onomatopee X OntFront X Ontour XOOST/WEST AMSTERDAM X OS & OOS X Patty Struik X The People of the Labyrinths X PIG & HEN XQuoc Thang X Ray Simons Amsterdam X Roos van Soest X Rosefield X Sander Wassink X Santa Che X Scotch & Soda X Schueller de Waal X Sebastiaan Pieter X Sema Bekirovic X Siba Sahabi XSoonSALON X SOTINE X Spijkers en Spijkers X ST. STUDIO X Statement Jewels X Studio Drift XStudio Thomas Voorn X Studio Minale-Maeda X Suited Products X SYOU X Ted Noten X the Dutch Hatter X Thomas Eurlings X TONY COHEN X ToucheToday X United Nude X van Heeschdesign X van der Borne X VANDORST X Veloretti X Vlieger en van Dam X VonWinckelmann X Von Eusersdorff XVroomland X Wandschappen X Welter Shelter X Woo X Zenggi X Zenology 

 

XBANK

W AMSTERDAM

MR PORTER

THE DUCHESS

Xbank is open!