Wat is merinowol? Wat is merinowol?

Wat is merinowol?

Wat is merinowol?

Merinowol, je hoort het steeds vaker, maar wat is merinowol eigenlijk? En waar komt het vandaan? We leggen het hieronder voor je uit.

Merino is de wol van het merinoschaap. Berberstammen in Marokko exporteerden het ras naar Spanje en daar werden de beestjes gekruist met andere rassen om de wol nog verder te perfectioneren. Merino was in de Middeleeuwen zo populair, dat hooggeplaatste gasten vaak een merinoschaap cadeau kregen als blijk van waardering. Een exclusief geschêêênk. De schapenteelt heeft zich inmiddels grotendeels verplaatst naar Australië en Nieuw-Zeeland. De geoogste wol wordt overal ter wereld verwerkt tot garen waarvan huishoudelijk textiel - zoals dekens – en kleding – zoals truien, vesten, sokken, ondergoed en zelfs sport- en outdoor gear gemaakt wordt. Merino is een echte multitasker. Fun fact: het merinoschaap is een eigenwijs beest met een sterk eigen willetje.

Schaap Shrek kreeg het voor elkaar 6 – zes! – jaar lang een scheerbeurt te ontlopen en ontwikkelde de looks van een beige Angry Bird met een snavel. Voor oudere meisjes: een Wuppie.

Wat is merinowol?