Le St. Helene en haar geschiedenis Le St. Helene en haar geschiedenis

Le St. Helene en haar geschiedenis

Trui Le St. Hélène en haar geschiedenis

Even een kleine check; heb jij je stomtoevallig afgevraagd waarom wij laatst een trui zonder strepen hebben gemaakt? Ja?  Sharp, heel goed, jij bent een opletter en dat zien we graag. Maar zonder gekheid; het is natuurlijk wel een beetje vreemd dat we van onze signature bretonse strepen zijn afgedwaald. Ik ga je uitleggen hoe dat komt. 

In de 1e instantie had de St. Hélène wel degelijk strepen. Maar zoals dat gaat in deze branche; een ontwerp gaat pas in productie als het op alle fronten goed bevonden is.

En dus maakt de fabrikant eerst een proefmodel, in vakjargon proto genoemd, om pasvorm, techniek en algehele feel te kunnen beoordelen. En omdat ook de uiteindelijke kleur nog niet bepaald is, heeft de fabrikant nog geen garens ingeverfd en wordt het proto uitgevoerd in een kleur die voorradig is.

Zo kwam het proto van ST. Helene in een uni donkerblauw, met een klein wit streepje aan de rand. Oei.. Maar wij werden er erg blij van! Dus ja. Wat doe je dan…….. Dilemma, dilemma, dilemma. De grenzen van je core-business streng bewaken en de liefde voor deze uni trui negeren? Op je (Bretonse) strepen gaan staan en deze beauty laten varen? Of je hart volgen en ‘dan-maar-eens-een-keertje-een-trui-zonder-strepen-duh-alsof-iemand-daar-wakker-van-ligt?’ Je raadt het al; dat laatste is het geworden. Met gepaste dank aan de beperkte voorraad van de garenfabrikant :-)

St. Hélene is het eiland waar de kleine Bonaparte naar verbannen werd

En dan de naam St. Hélène. Een klein eiland in de Atlantische oceaan. Met een stoere schipperscultuur, want alleen per boot bereikbaar – perfect aansluitend bij het maritieme DNA van de Bretonse streep. En met een kleine knipoog naar Napoleon, want St. Hélène is het eiland waar de kleine Bonaparte naar verbannen werd toen hij noodlottig de strijd om Waterloo verloor.

Gelukkig maar dat wij St. Hélène niet uit de collectie verbannen hebben, want what’s not to love; 100% katoen dus ook geschikt voor de niet-koukleum, on-trend chunky breisel en pasvorm die verrassend genoeg juist slank maakt, en met een tijdloos chique Chanel vibe. Super cool op een hippe flared jeans, understated chique op een (leren) knierok, moeiteloos klassiek op je favoriete skinny.

De populariteit heeft zich inmiddels keihard bewezen! Le St. Hélène is meermaals nabesteld en nageleverd aan zowel webshop als winkels, en raakt steeds in een mum van tijd uitverkocht. Ondanks het gebrek aan (Bretonse) strepen. De uitzondering bepaalt de regel. En zo is het maar net.

Le St. HélèneLove without limits.

Grtz, Ilse

Shop je eigen Le St. Hélène HIER

 

 

 

Le St. Helene en haar geschiedenis