The Royal wedding The Royal wedding

The Royal wedding

The royal wedding Harry & Meghan

Door Nicole Hoefsmit

Parijs, 31 augustus 1997

31 augustus 1997, dat is de ochtend dat mijn moeder mij vroeg wakker maakte. Het eerste wat ze zei was. ' Prinses Diana is overleden'. Ik was in shock, prinses Diana? overleden? De hele dag hebben we voor de buis gekluisterd gezeten. Wat een drama. De 'peoples princess' kreeg in de nacht van 30 op 31 augustus, achtervolgd door de paparazzi, een auto-ongeluk. Ze overleed een paar uur later na het ongeluk in het ziekenhuis. Samen met haar nieuwe liefde Dodi Al-Fayed. ( zoon van Mohammed Al-Fayed, eigenaar van het prestigieuze Harrod's)  

Prinses Diana

Het tragische overlijden van Diana bracht een schokgolf teweeg binnen het Engelse koningshuis. De altijd koele koningin van Engeland Elizabeth zag dat heel de wereld ( destijds nog geen internet, dus wereldwijd brachten alle nieuwszenders het verslag van het ongeluk) ondersteboven was van de dood van Diana. De prinses was namelijk ten tijde van het ongeluk al gescheiden van de kroonprins prins Charles. En eigenlijk zag de royal family Diana liever niet meer als een lid van het koninklijk huis. Dus Queen Elizabeth wilde dat de begrafenis klein en privé gehouden zou worden, maar het volk wilde anders. Het volk wilde een  grote begrafenis, het volk wilde afscheid nemen van de zo geliefde prinses. De koningin kon niet anders dan op de wens van het volk ingaan en zo werd de grote begrafenis van Diana één van de meest bekeken televieuitzendingen ter wereld.

DIANA

Diana trouwde op 24 februari 1981 met prins Charles. En ze kregen twee zonen. William en Harry.

Het huwelijk heeft eigenlijk nooit echt een kans gehad, zo blijkt uit interviews met Diana naderhand. 'It was three of us in this marrige so it was a bit crowded.' Daarmee bedoelde ze dat Charles niet had kunnen trouwen met Camilla Parker Bowles, de vrouw op wie hij eigenlijk echt verliefd was. De affaire, de telefoon gesprekken ( Camillagate) en het altijd ongezien aanwezig zijn in hun huwelijk, leidde tot de scheiding tussen  Diana en Charles. Het was gezichtsverlies, een blamage voor het Engelse keurige koninklijk huis.

WILLIAM & HARRY

Op de dag van haar overlijden laat Diana haar twee zonen achter. William is dan 15 en Harry 13 jaar. Het beeld van de jongens op de uitvaart zal ik nooit meer vergeten. Ze waren ontzettend sterk, maar wat een verdriet, wat een pijn. De wereld keek en voelde met ze mee.

Door de jaren heen heb ik ze langs de zijlijn gevolgd. William met de prachtige lach van Diana en Harry zijn bravoure, kwajongens actie's en rossige uiterlijk.

Prins Harry als klein jongetje en als volwassen man

MEGHAN MARKLE

William trouwde met Kate Middleton en heeft inmiddels drie prachtige kindjes. Rondom Harry bleef het stil, totdat daar de eerste geruchten kwamen. Hij was gezien met Meghan Markle. Huh? Dat is toch Rachel uit de netflixserie SUITS? Amerikaans, actrice? Dat kan toch niet waar zijn? Maar de geruchten klopten. Harry zou zich gaan verloven met Meghan. Iets wat 20 jaar geleden nooit zou zijn gebeurd. Een donker meisje, Amerikaans, actrice en al éérder getrouwd geweest. Dit was destijds nooit goedgekeurd door Queen Elizabeth.

Maar de dood van Diana heeft een grote verandering in het Engelse koningshuis voortgebracht. Persoonlijker, meer gevoel, meer warmte en opener. Zoals het vroeger was, dat men van adel ofwel rijke komaf moest trouwen, om zo alles in stand te houden, was ook voorbij. Ook in het koningshuis van Engeland trouwt men nu uit liefde. En Harry is op Meghan gevallen. De mooie donkere schone uit Amerika.Harry en Meghan

Ik vind persoonlijk Donna uit [SUITS*] leuker, maar ja dat is een fictief persoon. Wie is Meghan Markle dan wel? Daar heb ik me een klein beetje in verdiept.  *Suits is één van de leukste advocaten serie die er momenteel op Netflix te zien is.

WHO IS MEGHAN MARKLE?

Meghan Markle, 36 jaar oud en dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Ierse, Engelse en Nederlandse wortels. En voorvechter van 'gender equality' dus gelijke rechten voor man en vrouw. Op 11 jarige leeftijd schreef ze een brief aan toemalige first lady Hillary Clinton, klagend over een zeepsop reclame waarin werd geadverteerd met de slogan; 'Women all over America are fighting greasy pots and pans." Het stak haar dat het alleen maar vrouwen waren die de potten en de pannen moesten schoonmaken. Binnen een paar maanden veranderde Procter en Gamble (de zeepfabrikant) de slogan van 'women' naar 'people'. Niet slecht voor een meisje van 11.

Na haar studie aan de Northwestern University School of Communication in 2003, kreeg ze haar eerste kleine rol als actrice in General Hospital. Meerdere acteerklussen zullen volgen, totdat ze bij het grote publiek bekend wordt als Rachel Zane in de netflixserie SUITS. Haar bekendheid geeft haar de mogelijkheid om naar voren te treden als voorvechter van gender-equality en andere topics die haar nauw aan het hart gaan.  Zoals bijvoorbeeld de CLEAN WATER campagne waarvoor ze naar Ruwanda reisde.

Meghan is naast actrice, een warme persoonlijkheid, ook een foodie. Haar persoonlijke blog had meer dan 350.000 volgers op twitter en bijna 2 miljoen volgers op Instagram. Door haar verloving met Harry heeft ze dit allemaal afgesloten. Deze invloed heeft het Engelse koningshuis dan wel nog steeds.

THE ROYAL WEDDING

Traditiegetrouw heb ik samen met mijn moeder de trouwerij live via de BBC gevolgd. Verwonderd over de hoedjes, jurken en gasten. Nieuwsgierig naar de plechtigheid en natuurlijk naar de jurk. Zou de sleep net zo lang zijn als die van Diana? Meghan heeft een goede smaak. Ze houdt van simpel en stijlvol. Dus hoe zou haar jurk eruit zien?

Waarschijnlijk heb je inmiddels wel het een en ander via social media voorbij zien komen, maar ik heb al het moois nog even voor je op een rijtje gezet. Enjoy en tot snel weer!

Lfs, Nicole

Meghan and Harry

The Beckhams

James Cordon

James Blunt

Serena Williams

Tom Hardy

Patrick -Mike- Adams from suits

Harvey at the wedding

Sarah Rafferty alias Donna

Harry komt aan bij st. Georges

A milliondollar smile

Het sprookje van Meghan

De bruidsjurk van Meghan Markle

Meghan in de Kathedraal

Het sprookje

Ze hebben hun jawoord gegeven

Just married

De kus van Meghan en Harry

Kroonprinsje George

Prinses Charlotte

Moeder van Meghan, Prins Charles en Camilla

De mooiste foto in de koetsNieuwe jurk voor de receptie

Met de grappige kleintjes

The Royal wedding