Ga naar content
We doneren 1% van onze omzet terug aan de natuur 🌱

De geschiedenis van de Bretonse streep

UNE BELLE HISTOIRE - De Bretonse streep
PLEIN PUBLIQUE is een merk die altijd de Bretonse strepen zal brengen. Maar dat komt niet zomaar ergens vandaan. Deze streep heeft namelijk een rijke historie... Want als er één klassieker is, die zijn sporen in de geschiedenis van de mode verdiend heeft, dan is het wel deze twee kleurige iconische streep!• Klassiek

• Tijdloos

• Duurzaam

• Fantastisch in eenvoudEen streep met een verhaal. Bewezen populair onder de celebs van nu en weleer. De iconische Bretonse streep.

Lees hieronder verder en ontdek!

21 overwinningen - 21 strepen

Heldendaden, knoflook en Coco Chanel. Huh? Wat heeft dat met een gestreepte trui te maken – ik hoor het je denken. Tijd voor een klein geschiedenislesje. Want achter de door jou zo begeerde Bretonse streeptrui gaat een interessant verhaal schuil! De Bretonse streep vindt zijn oorsprong in Bretagne alwaar de plaatselijke bevolking garen spon en shirts produceerde voor de Franse marine.

De 21 strepen zijn in feite een ode aan Napoleon en zijn 21 heldhaftige overwinningen! Voor de lokale zeelieden, die in de 19e eeuw met schepen vol knoflook naar Engeland voeren, werd een warme wollen variant ontwikkeld. De iconische streep was een eye-catcher in de meest letterlijke zin van het woord; een in Bretonse streep gehulde drenkeling was gemakkelijk te lokaliseren – en had dus een streepje voor op de arme sloeber die jammerlijk in een uni truitje overboord ging. 

COCO ENZO..

En als je al niet overtuigd was van het gelijk van de Bretonse streep; niemand minder dan Coco Chanel maakte een statement door de vrouw uit het korset, en in de stoere Bretonse trui – met zijden pantalon, dat dan weer wel – te manoevreren. Sindsdien is de opmars van de Bretonse streep een feit; van Audrey Hepburn tot Brigitte Bardot, en van Pablo Picasso tot James Dean – iedereen die ertoe doet en deed in de internationale jetset valt als een blok voor deze musthave.

 

ISN'T IT ICONIC?

Luxe en klasse zijn tijdloos. En iconisch. Want wie kent ze niet; de klassiekers die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. De ultieme basics, die all-time-favourite items die je moeiteloos door elk vergankelijk modeseizoen heenloodsen. De Trenchcoat. Het Witte Shirt. De LBD. En de Bretonse Trui. Voor tijdloze kwaliteit ga jij toch zeker op je strepen staan?

Verzending voor 20:00 uur

Alle bestellingen die voor 20:00 uur zijn besteld, worden dezelfde dag verzonden

Shipping policy

21 DAGEN recht op retour

Twijfel? Je kan bij ons tot 21 dagen dagen je pakket retour sturen en dan krijg direct geld terug.

Refund policy