Ga naar content
We doneren 1% van onze omzet terug aan de natuur 🌱

ADOPT LAMBS

Lees je bovenstaande tekst met je ogen, dan denk je vast dat ons toetsenbord kuren heeft. Nope. Lees het met je oren! ‘Hoor’ je het geblaat van blije schapen? Dat is de Rhedense Schaapskudde die compleet uit haar dak gaat. Waarom? Tijd om te onthullen hoe we Blèèèck Friday 2023 gaan inzetten om onze kwetsbare planeet een handje te helpen. Giving Back, en hoe!

WE DON’T DO CHEAP – WE DO SHEEP

Bij PLEIN PUBLIQUE geloven we in de kracht van hoogwaardige timeless classics als basis voor een duurzame garderobe die lang meegaat. Wie ons al langer kent weet: we zijn vooral stapelgek op wol. Het zal je dan ook niet  verbazen dat we minstens zo dol zijn op schapen, de leveranciers van onze prachtige garens. Dikke pluim Moeder Natuur: ze was lekker op dreef toen ze het schaap uitvond!

 Al geruime tijd geven we bij PLEIN PUBLIQUE 1% van onze omzet terug aan de natuur, in de vorm van donaties aan doelen en instanties die de gezondheid van de natuur bewaken en herstellen. Voor Blèck Friday 2023 doen we daar nog een schepje bovenop. Van elke Blèck Friday-bestelling doneren we 5,= aan de Rhedense Schaapskudde. Gewoon zomaar? Nee…. We gaan namelijk – hou je vast – lammetjes  adopteren! Ahhhwww zo lief

HOE SCHAAPSKUDDES DE NATUUR IN STAND HOUDEN

Weet je nog hoe je als kind wegsmolt als je tot je knieën tussen de schaapjes stond, in een knusse schapenstal of totaal onverwachts tijdens een wandeling op de heide? De warme wolligheid van volwassen schapenmoekes, de koddige lammetjes op hun wankele spillebeentjes… Behalve too cute zijn schaapskuddes ook nog eens enorm belangrijk voor de natuur. Wist je dat…

 Rondtrekkende schapen de biodiversiteit bevorderen? Stuifmeel en zaden liften mee in de vacht, inheemse planten en kruiden worden over een breder gebied uitgezaaid.

Schaapskuddes door verplaatsing de radius van natuurgebieden vergroten? Kleinere natuurzones groeien naar elkaar toe tot een groter geheel.

Voedingsstoffen uit heide en bos worden omgezet in mest? Schapenmest geeft betere voedingsstoffen af dan natuurlijke compostering.

Schapen de verstikkende grassen tussen de heideplanten weg grazen? Door neerslag van stikstof wint gras het van heide, een schaapskudde lost dat probleem op natuurlijke wijze op.

Begrazing beter is dan maaien? Na het maaien zijn de meeste insecten foetsie, bij begrazing blijft de vegatatie ‘plukkerig’ – een veilige hide out voor insecten. Nog een voordeel: insecten, slakken en spinnen reizen ook mee in de vacht en verspreiden zich makkelijker.

Een schaapskudde onderhouden is een kostbare zaak, de mensen van de Rhedense Schaapskudde (https://schaapskudde.nl/) weten er alles van. Donaties zijn hard nodig, en het adopteren van schattige lammetjes is de allerleukste manier van sponsoring ever! In februari wordt de eerste geboortegolf verwacht, we kunnen niet wachten tot het zover is. Om het wachten leuker te maken hebben we iets bedacht.

Help namen verzinnen!

Elk geadopteerd lammetje krijgt een naam, en die mogen jullie bedenken! Een voorzetje geven we niet: we vertrouwen blind op jullie creativiteit. Schattig, grappig, stoer, old skool, trendy… laat ons weten wat je bedenkt. We zijn nu al benieuwd!

De naam kan je bij je bestelling in de check-out achterlaten.

DANKJEWOL!

Nog meer leuks: als ‘onze’ lammetjes geboren zijn krijgen we van de herder als eerste de babyfoto’s én de geboorte-akte. Op een later moment, als de lammetjes naar buiten mogen, gaan we een dagdeel met de herder en de schapen op pad. Giving Back to Nature op zijn best

Long story short. Shop PLEIN PUBLIQUE op Blèck Friday en adopteer samen met ons een zoveel mogelijk lammetjes!

De Kleine lettertjes:

  • De actie loopt van tot en met zondag 26 november 2023.
  • Bij elke bestelling doneert PLEIN PUBLIQUE 5,- euro aan de Rhedense Schaapskudde in de vorm van het adopteren van een lammetje.
  • We kunnen een maximaal aantal lammetjes adopteren. Het extra geld dat we overhouden wordt gedoneerd aan de Rhedense schaapskudde ten behoeve van de zorg en onderhoud van de kudde.
  • We geven geen kortingen.

Verzending voor 20:00 uur

Alle bestellingen die voor 20:00 uur zijn besteld, worden dezelfde dag verzonden

Shipping policy

21 DAGEN recht op retour

Twijfel? Je kan bij ons tot 21 dagen dagen je pakket retour sturen en dan krijg je direct je geld terug.

Refund policy