Adembenemend mooie film Adembenemend mooie film

Adembenemend mooie film

ADEMBENEMEND MOOI - AMA

Korte onderwaterballet film van free-diver Julie Gaultier

Ik kwam dit filmpje op facebook tegen en was bijzonder onder de indruk van de schoonheid ervan. 

De film, AMA, is een korte film uitgevoerd en geregisseerd door diepzeeduiker en onderwaterfilmer Julie Gautier. Het werk volgt Gautier door verschillende ononderbroken minuten van onderwaterchoreografie, elegant uitgevoerd in het diepste zwembad ter wereld. Y-40 The deep joy in Italie.

Ze houdt haar adem in terwijl ze gecontroleerde bewegingen gebruikt om te draaien en door het kalme water te glijden, en uiteindelijk naar boven op te stijgen. 

De film is getiteld naar het Japanse woord voor 'vrouw van de zee', wat ook de naam is van de traditionele schelpenverzamelaars in Japan. En is een metaforische knipoog naar deze verenigde vrouwen, terwijl ze ook de relatie vertegenwoordigen die vrouwen van over de hele wereld met elkaar verbindt. "Voor mij is deze film een ​​manier om te zeggen: je bent niet de enige," zei Gautier, "open jezelf voor anderen, praat over je lijden en je vreugde."

Free-divers zijn duikers die hun adem inhouden als ze duiken. Ze zwemmen zonder zuurstoffles en trainen zichzelf om zo lang mogelijk je adem in te houden. Julie Gaultier weet dit inmiddels al 5 minuten vol te houden. Wat resulteert in deze prachtige film. 

En ik kreeg het zelf na 1 minuut al benauwd ;-)

Geniet en enjoy the silence.

Lfs, Nicole

Adembenemend mooie film