De knuffeljurk in het PAROOL De knuffeljurk in het PAROOL

De knuffeljurk in het PAROOL

Ken je dat?

De hele ochtend geen telefoon (werkt wel lekker door) en dan loop je net met twee zware tassen de deur uit, gaat je mobiel...

Maarja , ik ben dan toch wel nieuwsgierig.
Tassen op de grond.
Onbekend nummer.
Neem toch maar op.

‘Hoi, met ...(hoorde zijn naam niet goed) van het Parool. Mag ik je enkele vragen stellen over je persbericht?’

Uhh, ja natuurlijk.

Oei, dan krijg je een vraag over #metoo

Ik had drie dagen ervoor een persbericht over onze knuffeljurk uitgestuurd. En dat was door drie contacten opgepikt, maar het Parool was een nieuwe voor mij. Heel leuk natuurlijk, maar je hebt geen idee wat ze gaan vragen, dus daar sta je dan, midden op de straat, heel intelligent ;-) vragen te beantwoorden.


De vragen bleken mee te vallen totdat dé vraag kwam. 'Is de knuffeljurk nog wel acceptabel in het #metoo-tijdperk? Wekt de jurk geen ongewenst geknuffel op?'
Echt, eerlijk waar, ik had geen idee wat ik daar nou op moest antwoorden. Dat hele #metoo is een eigen heel leven gaan leiden en er zijn mannen die niet eens meer een vrouw aan durven te raken om dat ze bang zijn dat dit verkeerd overkomt.

Knuffeljurk LE CIEL

WHAT WAS I THINKING?


Ik ben het er mee eens dat er inderdaad veel gevallen zijn waar het alles way-to-far is gegaan, maar laten nou niet alles onder een vergrootglas gaan leggen. Daarnaast chat ik ook wel eens #metoo naar mijn vriend,  als ik vind ( vooral ik vind dat natuurlijk) dat ik te weinig aandacht krijg.  Maar of een knuffeljurk binnen het kader van #metoo valt, nou nee.

Anyway, ik heb uiteindelijk heel briljant (NOT) antwoord op zijn vraag gegeven...gewoon heel boos kijken. 

Seriously, what was I thinking? Had ik nou echt niet iets beters kunnen verzinnen?

Het interview kan je hieronder lezen, enjoy!

Lfs, Nicole


PAROOL

Interview met Nicole Hoefsmit in het Het Parool

Aldus

Plein Publique komt deze herfst met een knuffeljurk. Eigenaar en ontwerper Nicole Hoefsmit (47) legt uit wat je ermee kunt doen.

Hoe kwam u op het idee? 
“Mijn kinderen wonen zo’n beetje in hun knuffeldekens. Dus ik dacht: waarom geen knuffeltrui of -jurk?”

Er was toch al een Snuggie, waarin je prima kan cocoonen?
“Ja, maar die staat niet zo charmant als je ermee buiten loopt. In een knuffeljurk kun je prima voor de tv hangen, maar je kunt hem ook buiten dragen zonder dat mensen je raar aankijken.”

De knuffeljurken zijn gemaakt van dezelfde zachte superstof als knuf-feldekentjes, aldus het persbericht. Wat is dat voor materiaal?
“De meeste knuffeldekens zijn gemaakt van polyester of nylon, of van gerecyclede petflessen. Mijn knuffeljurken zijn gemaakt van gerecycled nylon.”

Wordt nylon niet op den duur sta-tisch, zodat je een schok krijgt?
“Dat sommige goedkope materialen statisch worden, ligt aan een afwij-king in het garen. De knuffeljurk is static proof.”

Is een knuffeljurk nog wel accepta-bel in het #metoo-tijdperk? Wekt de jurk geen ongewenst geknuffel op?

“Mensen zullen wel graag aan je willen zitten denk ik, want hij is zo zacht. Maar als je daar niet van ge-diend bent, moet je gewoon heel boos kijken.”

Zijn de jurken makkelijk te wassen als het geknuffel wat uit de hand is gelopen?
“Ja, ze kunnen gewoon in de wasmachine.”

Er is ook een knuffeltrui. Is die uniseks of komt er ook een knuffel-pak voor mannen?
“Hoewel ik ook mannenkleding heb ontworpen, ligt mijn talent toch meer bij vrouwenkleding. Maar de grote maten passen mannen vast ook.”

Tekst: André Nientied voor het Parool

De knuffeljurk in het PAROOL

Producten