GREEN FRIDAY


LET'S DO GREEN FRIDAY

BLACK FRIDAY… TIJD OM DAAR EENS EEN BOOMPJE OVER OP TE ZETTEN

De blaadjes dwarrelen naar beneden en de spanningsmeter schiet omhoog. Het jaarlijkse shoppingspektakel BLACK FRIDAY waar we massaal een haat-liefdeverhouding mee hebben is begonnen. Want dubbel ís en blijft het. Verdienen we allemaal een (fashionable) opkikkertje? YEP. Helpen we met massaconsumptie het klimaat en de planeet om zeep? YEP/YEP. Het moet anders - en het kan anders! – met een win-win-win voor alle partijen. Want wat gaan we doen? We gaan voor groen!


WAT GAAN WE DOEN?

TREES FOR ALL

Een plan zó geniaal in zijn eenvoud: we zouden willen dat we het zelf bedacht hadden. Maar onze kwaliteiten liggen elders, als we jullie mogen geloven ;)

Green Friday is een initiatief van Trees for All, een Nederlandse stichting die investeert in de toekomst en leefbaarheid van onze planeet. Dat doen ze door wereldwijd bos aan te planten en te herstellen. En dat doen ze al 20 jaar. We gooien er bij deze een ‘waarom’ in.

 

WAAROM bomen planten?

Omdat bomen CO2 uit de atmosfeer filteren en daardoor helpen klimaatverandering te vertragen. En: wereldwijde ontbossing brengt het evenwicht op aarde in gevaar. 7,7 miljard (!) aardbewoners hebben schone lucht, water en voedsel nodig. 3,5 miljard bomen worden er op dit moment per jaar gekapt. Als iedere wereldburger elk jaar 2 bomen zou (laten) planten, houden we samen de balans in stand zodat ook volgende generaties in een groene en gezonde wereld kunnen leven. Dus…

 

DAAROM bomen planten!

Trees for All wil van de wereldwijde ‘consumenten-orgie’ die Black Friday heet een force for good maken. Omdat het schadelijk en verkeerd is om alleen maar (af) te nemen: het is je morele plicht ook iets terug te geven. Consumeren? Dan ook compenseren! Het scheelt maar een paar lettertjes, én een shitload aan klimaat-ellende.

 

HOE HET WERKT

PLEIN PUBLIQUE trakteert op mooie aanbiedingen – jij trakteert jezelf op iets moois*. Een deel van de GREEN FRIDAY-omzet doneren we aan Trees for All, Trees for All** gebruikt die donatie om nieuwe bomen te planten en bestaande bossen in stand te houden. Conclusie: door tijdens de Green Friday actie een puik PLEIN PUBLIQUE-item aan te schaffen plant jij dus indirect bomen. Met schone handjes. En een schoon geweten. Cool? Dachten wij ook…

DE GREEN FRIDAY ACTIE

 

PLEIN PUBLIQUE trakteert op mooie aanbiedingen – jij trakteert jezelf op iets moois. Een deel van de GREEN FRIDAY omzet doneren we aan Trees for All.

Trees for All gebruikt die donatie om nieuwe bomen te planten en bestaande bossen in stand te houden. Conclusie: door tijdens de Green Friday actie een puik PLEIN PUBLIQUE-item aan te schaffen plant jij dus indirect bomen.

 

In het kort

Op speciaal voor GREEN FRIDAY geselecteerde items trekken we 50% van de verkooprijs af,  we geven jou 25% korting en doneren de resterende 25% aan TREES FOR ALL

Dus jij krijgt 25% bij de checkout als je de GREENFRIDAY code gebruikt en wij doneren hetzelfde aan het goede doel. Is dat alles? Nee....

WIN WIN WIN

Om het nóg leuker te maken, maak je bij elke aankoop van 23 t/m 29 november kans op het winnen van een super-toepasselijk cadeau. Drumrolls... het is groen en het.... houdt zichzelf in leven.

Je maakt namelijk kans op één van de drie indoor ecosysteem in de vorm van een stijlvol glazen terrarium gevuld met planten. De ecosystemen ter waarde van €150,- zijn gemaakt van 40 jaar oude vintage Italiaanse wijnflessen – jaja, nog duurzaam ook. Water geven hoeft niet, gewoon neerzetten en de fles een beetje afstoffen. Moeder Natuur heeft daar gelukkig alles wel onder controle. Duly noted. 

Shop je favorieten op onze Green Friday pagina op en sla je slag. Vervolgens voer je bij het afrekenen code GREENFRIDAY in en voilà; je 25% korting wordt automatisch verrekend én je doet ook meteen mee aan de Ecosystemen win-actie.

 

* De andere 25% storten wij binnen vier weken na Green Friday naar Trees for all.

**De winnaars van de ecosystemen worden rond 22 december 2021 bekend gemaakt.


code GREENFRIDAY

 

Dan nog even de kleine lettertjes ;-)

  • Levering geschiedt zo snel mogelijk, maar kan door de drukte 5 dagen duren.
  • De actie is niet te combineren met andere acties of voucher-codes.
  • De korting is alleen te gebruiken op de artikelen die staan op de Green-Friday pagina.
  • Over de uitslag van de ecosystemen win-actie wordt niet gecorrespondeerd. Je maakt kans van 23 november tot en met 29 november op een van de drie ecosystemen bij elke aankoop.
  • De code kan je tot en met maandagavond 29 november 2021 23:59 uur gebruiken. Maar wees er snel bij, want op =op
English