BYE BYE BREIZH

De kogel is door de kerk. De knoop is doorgehakt. Het is een feit. BREIZH is bye bye....Waaaaat? Ga je nu ook al met BREIZH stoppen? Nee, zeker niet. Maar soms moet er deuren sluiten voordat er andere deuren open gaan.

BREIZH heeft een nieuwe naam gekregen en dat is PLEIN PUBLIQUE

Na ruim 2 jaar als BREIZH door het leven te zijn gegaan, werd het tijd om het roer om te gooien. De koers bij te sturen (die zeemans-terminologie wil nog even niet slijten haha). Want stilstand is achteruitgang, zoveel is zeker. Maar waarom dan een naamsverandering? Om meerdere redenen, ik leg het je hieronder uit.

 

DE VLAG EN DE LADING

BREIZH – de Bretonse naam voor Bretagne – deed zijn naam eer aan. Producten met een authentiek karakter. Strepen. Schipperstruien. Merino wol. Staat als een huis, mooie basis, mooi product. Maar de vlag dekte al een tijdje de lading niet meer. Op zoek naar vernieuwing en inspiratie liep ik steeds vaker tegen producten en ideëen aan die niet in het conceptuele plaatje pasten, maar simpelweg té leuk en té onweerstaanbaar waren om zomaar te negeren. Wat ik dus ook niet deed.


VOORBEELDJE

De ‘Merde il pleut’ paraplu. Ludiek, op een dwarse manier grappig, en een doorslaand succes. Maar conceptueel beschouwd wel een gevalletje van ‘buiten de lijntjes kleuren’ (Zie je wat ik hier doe? Ik zeg expres niet ‘buiten de streepjes kleuren’. Het went al een beetje haha). En zo komen er wel meer zaken op mijn pad.Leuke, gekke, grappige, zinvolle of juist aangenaam fijne producten of ideëen die niet binnen het plaatje passen, maar die toch bestaansrecht hebben binnen mijn gevoel voor de mooie dingen van het leven. En die wil ik delen, doorgeven, beschikbaar maken en als het even kan ook nog op zo’n manier dat ik er een bescheiden boterham mee kan beleggen. Want passie is nummer 1, middelen om die passie te kunnen volgen is toch echt wel nummer 2 (of andersom, ook goed).

BRUIDSKLEDING   

En dan de naam. BREIZH. Politiek-cultureel correct en niet gespeend van historisch besef. Maar zeg nou zelf….. echt lekker bekt het niet. Moeilijk te onthouden voor  de consument, altijd in gevecht met SEO om de vindbaarheid van de site te optimaliseren, en heb ik het nog maar niet over alle soorten missspells voor google adwords.  Maar de druppel die de emmer deed overlopen was toch wel de volgende conversatie, onlangs op een feestje. Ik citeer. “Wat goed, je eigen merk! Hoe heet het? BREIZH." Waarop ze BRIDES verstond.  "Aaah, leuk,  je doet bruidskleding!”  …………….

EN NU?  


Natuurlijk ga ik door met het maken van mooie spullen, in fijne kwaliteiten. Alleen niet onder de naam BREIZH, maar onder de nieuwe naam PLEIN PUBLIQUE. De oplettende volger heeft vast al gezien dat de nieuwste artikelen inmiddels onder die naam in de shop staan.

Waarom de naam PLEIN PUBLIQUE?

Het is een tot de verbeelding sprekend begrip, en betekent zoveel als ‘in volle openbaarheid’, ‘zichtbaar en hoorbaar voor iedereen’. Oftwel; onvermijdelijk en flink aanwezig. C’est moi :-) En dat alles nog steeds met een Franse insteek, want die liefde gaat ver. Heel ver. Frankrijk is me dierbaar. De stijl, de charme, de bravoure….. Merde, zelfs vloeken klinkt chic in het Frans.

 

Maar…. wat verandert er dan wel?

Maar…. wat verandert er dan wel? Heel simpel. Meer vrijheid. De vrijheid om andere dingen erbij te doen, andere samenwerkings-verbanden aan te gaan. Meer keuze. De keuze om iets geks en onverwachts in de collectie te verwerken.  Meer mogelijkheden. De mogelijkheid om andere kanalen aan te boren, om mijn kop boven het maaiveld uit te steken. De mogelijkheid om door te groeien. Meer opties, dus makkelijker. Of moeilijker? De tijd zal het leren. Dus ja, er verandert iets. En nee, er verandert niet zoveel. Of om het op z’n frans te zeggen; plus ça change, plus c'est la même chose.

 

GRATIS LOGO TEE twv €35,-

Ter introductie van de nieuwe naam geven we het PLEIN PUBLIQUE logo t-shirt ter waarde van €35,- weg. Echt een tof ding! Witte jersey met zwarte letters en een kleine glitter.

Hoe gaat het in zijn werk?
• Begin met lekker te scrollen door alle artikelen en kies je favoriete item
• Surf daarna naar het
 PLEIN PUBLIQUE logo t-shirt en kies je maat.
• In de check-out gebruik je de code FREETEE en voila, je T-shirt krijg je gratis!

*alleen bij bestellingen boven de €60. Geldig t/m dinsdag 3 april 2018

 

Dus start SHOPPING !