Donatie voor goeie initiatieven Donatie voor goeie initiatieven

Donatie voor goeie initiatieven

WE WILLEN HEEL GRAAG HELPEN

We doneren 10% van onze omzet

Ken je dat gevoel? Dat je iets wilt doen, maar je weet niet wat. Dat hebben wij bij PLEIN PUBLIQUE ook. We hebben geen fysieke winkel en kunnen nog steeds onze business draaien. Nee, het is niet zo dat we volop door draaien. Bij ons is het ook mega ingezakt. Maar klagen doen we niet, want we zijn nog steeds 'open'. We willen heel graag helpen waar we kunnen.

EENZAAMHEIDSVIRUS
Inmiddels is het Coronavirus voor sommige ouderen het eenzaamheids-virus geworden. De ouderen moeten we isoleren zodat we ze niet kunnen besmetten. Zo heb ik mijn moeder op haar verjaardag ook van een afstand toe moeten zingen :-(. En hoe sneu is het om die lieve oudjes achter de ramen te zien, in sociaal isolement. Zo wil je je dagen niet doorbrengen?


ARMOEDE
En waar ik ook enorm van schrik, is dat sommige voedselbanken dicht zijn gegaan. Bijvoorbeeld de voedselbank Haaglanden van wie voedselbank Moerwijk de pakketten krijgt. Zij moesten omdat daar veel vrijwilligers werken die binnen de risicogroep van het Coronavirus vallen. Maar wat nu? De gezinnen die door de voedselbank bevoorraad werden, krijgen nu een bon van €25 per week om bij de AH boodschappen te gaan doen. En €15 voor de Jumbo vanuit de gemeente Den Haag. Er zit alleen geen Jumbo in Moerwijk...Daarnaast is er enorm gehamsterd in de supermarkten en zijn veelal de goedkopere huismerken op.  

WE DOEN WAT TERUG
We vinden het tijd om wat terug te doen en hebben besloten om 10% van onze omzet te doneren aan twee initiatieven die deze problemen kunnen verzachten. We hebben gekozen voor de voedselbank Moerwijk en café de Poedel uit Rotterdam. De eerste hebben cash nodihg om nog meer bonnen aan te kunnen schaffen. En café de Poedel heeft wat uitleg nodig.

Café de Poedel is een levendig Fijenoord café op Zuid in Rotterdam. Natuurlijk moesten ze sluiten vanwege de Corona maatregelen, maar ze zijn bij dit café niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze zijn aan het koken geslagen. Ze koken dagelijks maaltijden voor oudere mensen. Gaan de deuren langs en zorgen voor een lekkere hap voor de eenzame oudjes. Sommige ouderen staan met tranen in hun ogen als ze weer zo'n heerlijke maaltijd krijgen. 

Om dit de komende tijd vol te houden, is er nog wel een extra budget nodig. Wij willen daar ons steentje bij bijdragen. En zullen dus een gedeelte van het percentage aan ze doneren. 

Elke maandag storten we het bedrag van de week ervoor. 

Liefs, 

Nicole

Founder PLEIN PUBLIQUE

* De donatie bedraagt 10% van de omzet. Onder de omzet verstaan wij de verkochte items minus de retour gekomen items.

* De donatie loopt voorlopig tot en met 9 mei 2020. 

Donatie voor goeie initiatieven