Tjongejongejonge... Tjongejongejonge...

Tjongejongejonge...

Tjongejongejonge...


We hebben een nieuwe site. Nou, dan voel je hem al aankomen...wat een stress. 

Een half jaartje geleden heb ik het in mijn knappe koppie gehaald om een andere website te laten bouwen. Na heel wat offertes gezien te hebben uiteindelijk voor de meest fijne partij gekozen. Een partij die meedenkt en waar ik goed mee kan communiceren. Sofar so good...  

DE SWITCH

Vorig jaar ben ik online gegaan met een webshop die ik heb laten bouwen ..jajaja, ik was heel wat van plan. De site is/was dan ook mooi geworden, maar vanaf het moment dat ik het contract getekend had ging het al niet lekker. Ik kwam erachter dat er bepaalde dingen niet kunnen of eigenlijk wel kunnen, maar dan tegen veel meer kosten. Dingen waarvan je zou verwachten dat dat standaard zou zijn. En belangrijker, ik kwam er achter dat de code uiteindelijk nooit mijn eigendom zou worden. Anyway, om een lang verhaal kort te maken. Toen ik na een tijdje wat ingrijpende veranderingen in de site wilde, moest ik een keuze maken.

Ga ik nu geld uitgeven aan de code van een webshop waar ik al niet blij mee ben en aan een webshop die ik niet mee kan verhuizen naar een ander bedrijf om door te ontwikkelen? Nee dus.

Na heel veel wikken en wegen én offertes ben ik bij een nieuwe partij terecht gekomen. Ik wist al wel dat ik een Magento website wilde maar welke partij die kon gaan bouwen, was nog de vraag. En dan krijg je offertes waarbij je drie keer naar het bedrag kijkt voordat je weet dat dat extra nulletje aan het einde er niet per ongeluk bij staat. 


Of je zit aan tafel met een allervriendelijkste salesdame die geen enkel referentieproject kon laten zien maar wel zonder blikken of blozen een offerte van enkele tienduizenden euros neerlegde. Wat zelfs mijn stagiaire Charlotte een 'nou moe’ ontlokte. (en die moet met mij werken dus is wel wat gewend :-)
Uiteindelijk gekozen voor voor een solide partij met begeleiding door mijn, inmiddels, Magento held Sander. Maar dan begint het pas. Mensen die weten hoeveel werk het is om een webshop opnieuw te vullen, weten ook dat het geen appeltje-eitje is. Veel ontwerpen, veel content, veel wijzigingen, maar uiteindelijk staat het er. 

Om de switch van het ene platform naar het andere platform goed te laten lopen was het handig om ook naar een andere hosting provider te gaan. De oude site zou dan nog eerst bij de nieuwe provider draaien, terwijl de nieuwe site getest werd in een verborgen URL. En daar ging het mis...

Donderdagochtend; E-mail eruit
Donderdagmiddag; Site plat


Paniek ten voeten uit! En zoals Max Verstappen het zou zeggen, mijn hartslag ging even iets omhoog. ;-) Bellen, mailen, geduld opbrengen, weer bellen, mailen, nog meer geduld opbrengen. Maar het lukte niet. Vrijdag lag nog steeds alles plat. De helpdesk van de oude hosting besloot natuurlijk dat het vijf uur was en dat de dienst erop zat. Dus zaterdagochtend nog steeds niets. 

En wat doe je als je bij anderen geen gehoor krijgt? Twitteren! Dat helpt altijd en dat hielp ook. Maar ondertussen ook een ander besluit genomen. De nieuwe site gaat gewoon online. En inderdaad zo gezegd, zo gedaan. Twee uurtjes later stond de nieuwe site online. Met alle producten, maaaar zonder teksten, zonder nieuws, zonder blogs. Google niet geoptimaliseerd, dus onvindbaar. EN DUS GEEN BESTELLINGEN al drie dagen lang. aaaahhh

Inmiddels ben ik aardig bekend geraakt met termen als 301, MX, IP, DNS, FTP…..en heb ik al als een gek samen met Sander de site afgemaakt.
Nu een week verder zijn er hier en daar nog wat dingetjes die nog gedaan moeten worden, maar ik ben weer live. Met leuke nieuwe verhalen, dus check-it out!
Liefs, Nicole
SHOP NOW  (We missen drie dagen he..) 
Tjongejongejonge...