DE BRETONSE STREEP

Bretonse streepjes

Bretonse strepen! De mooiste dameskleding met altijd een kek streepje. That's what we do! En vaak geïnspireerd op de iconische Bretonse streep. De Bretonse trui, een Bretons shirt of een leuke Bretons gestreepte jurk behoeven eigenlijk geen introductie, maar het maakt wel duidelijk wat we doen en waarom. Dus wagen we ons er toch even aan.


Want als er één klassieker is die zijn sporen in de geschiedenis van de mode verdiend heeft, dan is het wel de bretonse streep! Klassiek. Tijdloos. Luxueus en fantastisch in zijn eenvoud. Een streep met een rijke historie. Bewezen populair onder de celebs van nu en weleer. De iconische bretonse streep. Een prachtig verhaal, dat we graag met je delen. Lees verder en ontdek!

21 stripes / 21 victories

Heldendaden, knoflook en Coco Chanel. Huh? Wat heeft dat met een gestreepte trui te maken – ik hoor het je denken. Tijd voor een klein geschiedenislesje. Want achter de door jou zo begeerde Bretonse streeptrui gaat een interessant verhaal schuil! De bretonse streep vindt zijn oorsprong in Bretagne (BREIZH) alwaar de plaatselijke bevolking garen spon en shirts produceerde voor de Franse marine. De 21 strepen zijn in feite een ode aan Napoleon en zijn 21 heldhaftige overwinningen! Voor de lokale zeelieden, die in de 19e eeuw met schepen vol knoflook naar Engeland voeren, werd een warme wollen variant ontwikkeld. De iconische streep was een eye-catcher in de meest letterlijke zin van het woord; een in bretonse streep gehulde drenkeling was gemakkelijk te lokaliseren – en had dus een streepje voor op de arme sloeber die jammerlijk in een uni truitje overboord ging.

Bretonse trui

COCO CHANEL

En als je al niet overtuigd was van het gelijk van de bretonse streep; niemand minder dan Coco Chanel maakte een statement door de vrouw uit het korset, en in de stoere Bretonse trui – met zijden pantalon, dat dan weer wel – te manoevreren. Sindsdien is de opmars van de Bretonse streep een feit; van Marilyn Monroe tot Brigitte Bardot, en van Pablo Picasso tot James Dean – iedereen die ertoe doet en deed in de internationale jetset valt als een blok voor deze musthave. En jij dus ook.

LUXE EN KLASSE

Luxe en klasse zijn tijdloos. En iconisch. Want wie kent ze niet; de klassiekers die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. Die betrouwbare bouwstenen, die ultieme basics, die all-time-favourite items die je moeiteloos door elk vergankelijk modeseizoen heenloodsen. De Trenchcoat. Het Witte Shirt. De LBD. En de Bretonse Trui. Want zeg nou zelf; voor tijdloze kwaliteit ga jij toch zeker op je strepen staan? Het zal je dan ook niet verbazen dat we ons hele merk op deze bouwstenen hebben gebouwd.  Meer uitleg over wat we doen, vind je HIER.

Newsletter
Smile