DE BRETONSE STREEP

Bretonse streepjes

Bretonse strepen! De mooiste dameskleding met altijd een mooi streepje. That's what we do! En vaak geïnspireerd op de iconische Bretonse streep. De Bretonse trui, een brtons shirt of een leuk Bretons gestreepte jurk  behoeft eigenlijk geen introductie, maar dan is het duidelijk wat we doen en waarom. Dus, we wagen ons er toch even aan.


Want als er één klassieker is die zijn sporen in de geschiedenis van de mode verdiend heeft, dan is het wel de bretonse streep! Klassiek. Tijdloos. Luxueus en fantastisch in zijn eenvoud. Een streep met een rijke historie. Bewezen populair onder de celebs van nu en weleer. De iconische bretonse streep. Een prachtig verhaal, dat we graag met je delen. Lees verder en ontdek!

21 stripes / 21 victories

Heldendaden, knoflook en Coco Chanel. Huh? Wat heeft dat met een gestreepte trui te maken – ik hoor het je denken. Tijd voor een klein geschiedenislesje. Want achter de door jou zo begeerde Bretonse streeptrui gaat een interessant verhaal schuil! De bretonse streep vindt zijn oorsprong in Bretagne (BREIZH) alwaar de plaatselijke bevolking garen spon en shirts produceerde voor de Franse marine. De 21 strepen zijn in feite een ode aan Napoleon en zijn 21 heldhaftige overwinningen! Voor de lokale zeelieden, die in de 19e eeuw met schepen vol knoflook naar Engeland voeren, werd een warme wollen variant ontwikkeld. De iconische streep was een eye-catcher in de meest letterlijke zin van het woord; een in bretonse streep gehulde drenkeling was gemakkelijk te lokaliseren – en had dus een streepje voor op de arme sloeber die jammerlijk in een uni truitje overboord ging.

Bretonse trui

Coco Enzo

En als je al niet overtuigd was van het gelijk van de bretonse streep; niemand minder dan Coco Chanel maakte een statement door de vrouw uit het korset, en in de stoere Bretonse trui – met zijden pantalon, dat dan weer wel – te manoevreren. Sindsdien is de opmars van de Bretonse streep een feit; van Marilyn Monroe tot Brigitte Bardot, en van Pablo Picasso tot James Dean – iedereen die ertoe doet en deed in de internationale jetset valt als een blok voor deze musthave. En jij dus ook.

Isn't it iconic?

Luxe en klasse zijn tijdloos. En iconisch. Want wie kent ze niet; de klassiekers die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. Die betrouwbare bouwstenen, die ultieme basics, die all-time-favourite items die je moeiteloos door elk vergankelijk modeseizoen heenloodsen. De Trenchcoat. Het Witte Shirt. De LBD. En de Bretonse Trui. Want zeg nou zelf; voor tijdloze kwaliteit ga jij toch zeker op je strepen staan?

Smile

We know you care

So do we! About sustainability. Ofwel duurzaamheid. Wij van PLEIN PUBLIQUE hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom produceren we kleding met een lange adem. Want de 100% natuurlijke materialen die we gebruiken zijn van topkwaliteit, gaan lang mee, en onze Merino-wollen items behoeven nauwelijks onderhoud dus al het waswater spaar je uit. Bovendien brengen we je true classics, die never-nooit-niet uit de mode raken. Dus hoef je ook niet elk seizoen iets nieuws in de kast te hebben…of zeggen we nu iets raars? ;-) We kunnen in ieder geval samen er voor zorgen dat we de natuur iets eerlijker behandelen.


We care & so do you.

Merino rules!!

Wollig verhaal,  maar maakt dat mijn trui nog begerenswaardiger? Nou vooruit, nog 1 lesje dan. Over de voordelen van Merino wol. Pure luxe doesn’t come sheep cheap. Want gegroeid aan het lijf van het Merino schaap, de keizer (Wat zeg ik? De NAPOLEON!) onder de schapenrassen. Marokkaanse berbers fokten de eerste variant,  de spanjaarden perfectioneerden het ras en de Middeleeuwse fash-pack roemde de fantastische eigenschappen van de luxe wolsoort, onder meer omdat Merino wol – echt waar – prima gedijt zonder een wasbeurt.


Lees hier meer over deze niet kriebelende wolsoort