BREIZH LOVES  FRANKRIJK.NL BREIZH LOVES  FRANKRIJK.NL

BREIZH LOVES FRANKRIJK.NL

BREIZH LOVES FRANKRIJK.NL

Bij BREIZH houden we van vakidioten, mensen met passie en plezier in het leven, en als ze ook nog fan zijn van de Bretonse streep is dat helemáál geweldig. En laten we nou net een paar van dit soort mensen gevonden hebben!  Meet Nicky, Carole & Josée van frankrijk.nl, een journalist en twee reisprofessionals die hun liefde voor Frankrijk uitdrukken in inspirerende teksten.

BLOGGEN OP Z’N FRANS

De blogposts die ze schrijven zijn leuk, ver verwijderd van de gebruikelijke saaie reisgidsinfo en gaan over Frankrijk in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat over hoe de Fransen op 11 manieren nee kunnen zeggen - of de lekkerste (lees: vreselijk slecht voor je dieet-) recepten; you name it, zij hebben er over geschreven. Vaak herkenbaar, soms verrassend, altijd informatief. Ze doen dat niet met de Franse slag, kunnen we wel stellen De gedeelde liefde voor de Bretonse streep leidde tot een leuke ontmoeting. Over BREIZH schreven ze vervolgens een leuk stuk, in de vorm van een 5-vragen-interview met mij ( Nicole) . Ook de daaraan gekoppelde kortingsactie was een succes; de lezers houden niet alleen van het Franse leven, maar ook van de Franse kledingstijl! Inmiddels hebben ze een flink bereik vergaard en hebben ze er een zusje bij gekregen; frankreich-webazine.com  is er speciaal voor onze buurtjes.

ENCHANTÉ

Nieuwsgierig naar de vrouwen achter frankrijk.nl? Ze stellen zich bij deze aan je voor.

Nicky Bouwmeester: Nicky, reisjournalist en voormalig hoofdredactrice van het Nederlandse tijdschrift En France, woont inmiddels al 12 jaar in Parijs, niet ver van Montmartre. Vanaf deze aangename plek houdt ze voor frankrijk.nl in de gaten wat nieuw, hip en bijzonder is in Frankrijk. En omdat ze getrouwd is met een Fransman (‘Pierre’, geen grapje) schrijft ze ook vaak over haar persoonlijke indruk van de Franse manier van leven.

Carole Golitz: Onze echte Française! Maar wel eentje die zich inmiddels een halve-Nederlandse voelt, zo gek is Carole op Haarlem waar ze nu 10 jaar woont. Ze is al 17 jaar reisprofessional en was onder meer marketing-directrice van Atout France (het Frans Bureau voor Toerisme in Amsterdam). Carole houdt van Hollandse fietsen, de Franse gastronomie en ze heeft licht verslaafde trekjes op het gebied van social media, waar ze werkelijk alles over weet.

Josée Schouten: Josée, oprichtster van frankrijk.nl, is al 25 jaar lang op zoek naar de leukste vakantieadressen in Frankrijk. Als voormalig eigenaresse van de reisorganisatie Het Frankrijk Huis reisde ze jarenlang door alle Franse regio’s en dat doet ze nog altijd, bij voorkeur per e-bike, in een cabrio of op de ski.

Meer lezen? Ga naar frankrijk.nl en laat je charmeren door de leuke artikelen. Lekker op de bank met je kekste Bretonse streeptrui van BREIZH aan. Comme ci, comme ça, comme tralala.

X Ilse & Nicole

BREIZH LOVES  FRANKRIJK.NL