Going big?

Ben jij al helemaal gewend aan oversized truien en vesten? Nee, geeft nix, ik snap je. Want ik begin er, als modemieppie, nét aan te wennen en het is toch al een paar seizoenen een trend.

Maar oh lala wat is oversized lekkerrr! Supercomfortabel, een warme cocon om in te schuilen, en tegenwoordig ook heel stylish. Alleen een beetje jammer dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit, want hoe kun je zo’n oversized trui het beste stylen? De ‘big’ in GOING BIG zien we liever niet letterlijk terug in de spiegel : )

Geen nood, met onderstaande tips & tricks wordt het stylen van oversized truien en vesten een stijlvol makkie.

oversized-blog-plein publique

balance

It's all about the balance lady

Basisregel: Kijk eerst goed naar het totaal silhouet. Zie je een logge, vormeloze contour? Dan is het zaak je silhouet te ‘shapen’.

Draag je een wijde broek, kies dan voor een niet-oversized top. Dan zie je nog een beetje shape. Ja, zo simpel is het.

oversized-blog-plein publique

Of andersom!

Draag je een oversized top, kies dan voor een skinny jeans of flared broek. De laatste moet idealiter wat gladder rond je bovenbenen vallen. Zo herstel je de balans tussen je bovenlijf en je onderlijf. Een minirok, strakke kokerrok of shorts werken ook, het gaat erom dat de vorm van je benen te zien is.

oversized-blog-plein publique

Big & big

Ben je al wat gewend aan de oversized look dan kan je ook een oversized top én een oversized broek dragen. Belangrijk voor deze shape is dan dat je wel je taille laat zien door bijvoorbeeld een riem of een french tuck.

Op deze manier herstel je de balans tussen je bovenlijf en je onderlijf.

TipvanNic: Oversized hoeft niet direct te betekenen dat het heel groot moet. Een beetje oversized kan prima en is heel stijlvol.

oversized-blog-plein publique 

french tuck

Ken je de french tuck? Klinkt heel wat, maar is een fluitje van een cent. Om meer taille te laten zien stop simpelweg alleen een stukje van de voorkant van je top in de tailleband van je broek of rok. Zo creëer je taille zonder dat je het trendy effect van oversized teniet doet. Halve maatregelen? Zekers, maar het werkt.

 

oversized-blog-plein publique French tuck 

contrast

Nog een manier om de balans in je silhouet te krijgen is om een compleet andere kleur dan je oversized trui of vest te gebruiken. Dan doorbreek je het silhouet. Het oog ziet dan automatisch twee vlakken in plaats van één ononderbroken vorm. Een opvallende print heeft overigens hetzelfde effect. Met deze truc kom je er prima mee weg een oversized trui met een wijdere broek te combineren. Het maakt niet zo heel veel uit of je kiest voor kleur op je bovenlijf of je onderlijf. Een felgekleurde trui op een neutrale broek, of andersom.

TipvanNic: Trui LA BOBBY is er ook in felroze, een mooie match met broek LA KIKI in een neutrale kitkleur.

oversized-blog-plein publique

soepel

Als je voor oversized gaat, kies dan soepele kwaliteiten uit. Een soepele valling laat in ieder geval nog iets van je figuur zien. Het maakt het elegant & stijlvol. Merinowol, viscose en modal zijn bijvoorbeeld garens die van nature soepel vallen. 100% katoenen items vallen daarentegen vaak wat bokkiger waardoor je er snel groter uit ziet. Je begrijpt misschien nu ook waarom wij bij PLEIN PUBLIQUE een voorliefde hebben voor viscoses en merinowol :-). We houden zeker van mode, maar vinden stijl & elegantie veel belangrijker!

TipvanNic: Trui LA NIKKI heeft een aangesloten zoomboord. Daarmee voorkom je het gevreesde ‘zwembandje’ als je je trui in je tailleband draagt.

oversized-blog-plein publique

Je ziet het: Moeilijk is het niet, al helemaal niet nu je weet waar je op moet letten. Dat treft: De oversized-trend gaat voorlopig nog even nergens heen. En wij ook niet, want we zitten er heerlijk warmpjes bij in onze oversized favorieten. Gewoon op de bank in onze oversized trui LA PUCK. Want zeg nou zelf... een heerlijke oversized trui om op de bank in te bingen, is toch het beste wat er is?

Liefs, Nic