MOOD BOOSTER

FELLE KLEUREN

Blog Nicole & Ilse

Niets zo veranderlijk als de mens, niet zo veranderlijk als de mode. Hebben we de mond het ene moment vol van ton sur ton outfits, als de wind draait en de economie het gekkertje heeft zijn felle kleuren ineens je van het. So be it. Maar het één sluit het ander niet uit...

 

BREAK THE RULES 

felle kleuren mode

Niemand is stijlvast genoeg om dag in, dag uit volgens hetzelfde principe gekleed te gaan. Regels zijn er om gebroken te worden. C’est le ton qui fait la musique. Moeten we nog meer cliché’s oplepelen, of snap je de point? Zwichten voor een andere routine dan je gebruikelijke is – hou je vast – is menselijk. Het mag. En als we de internationale catwalks mogen geloven, gaan we er met z’n allen aan geloven. Kleur is back, baby!

 

KLEUR & ZEITGEIST

kleur en zeitgeist

Het rommelt op alle fronten. Hoeven we niet uit te leggen.

Wist je dat economische onzekerheid en sociale verdeeldheid al sinds jaar en dag onze smaak beïnvloeden?

Wist je dat de eerste golf feministen rode lippenstift gebruikte als symbool van onvrede in een wereld waarin mannen het voor het zeggen hadden? Dit staaltje omgekeerde psychologie werkte letterlijk én spreekwoordelijk als een rode lap op een stier. Ook in de crisisjaren ’30 was rode lippenstift niet aan te slepen. Hoe feller hoe beter. Het was niet alleen een relatief goedkope manier om er ondanks alles toch goed uit te zien, de kleur werkte ook als mood booster.

Tegenwoordig is kleur vooral smaak-gebonden, net als dat wat je eet, de muziek waar je van houdt, of de geur van je shampoo. Alles is er, jij bepaalt wat bij je past of waar je zin in hebt. De kans is groot dat dat op dit moment kleur is.

 

KLEUR & EEN TIJDLOZE GARDEROBE

 

kleur en tijdloze garderobe

 

Als voorvechters van duurzaamheid en tijdloosheid vind je bij ons vooral future classics – ontworpen om lang mee te gaan, zo makkelijk en veelzijdig mogelijk combineerbaar, in kleuren die de tand des tijds doorstaan. Dat alles zónder saai te zijn, we know, we vinden het zelf ook best knap.

Daarnaast helpen we je met het perfectioneren van je bestaande garderobe, we verlangen echt niet van je dat je alles op een marktplaats knalt en van nu af aan alleen nog maar bij PLEIN PUBLIQUE shopt. Pas Du Tout. Met slimme aankopen die passen bij wat je al in de kast hebt ben je veel meer geholpen. Uitbouwen, in plaats van opnieuw beginnen.
Maar ja, niets menselijks is ons vreemd. Ook wij hebben ons laten aansteken door het kleurengeweld op de catwalks. En we geven er gewoon aan toe. Met mate. Dat dan weer wel :-).

Want als je een beetje oplet wat je doet, zaag je met een knalkleurtje hier en daar echt niet de poten onder je tijdloze garderobe vandaan.

knalkleuren in de mode

 

COLOURBLOCKING – ALLES UIT DE KAST

Colourblocking

De colourblocking-trend is terug – en hoe! Met colourblocking beperk je je niet tot 1 kleur, maar pas je in één en dezelfde outfit meerdere sterk contrasterende kleuren toe. Binnen dit gegeven kun je het zo bont maken als je wilt. Rode broek, groene blouse, paarse blazer, gele tas. Bam. Maar ook een zwarte outfit met één enkele felgroen onderdeel valt onder colourblocking. De regel is dat alle elementen uni van kleur zijn. Met een printje, hoe klein & fijn of hoe big & bold het ook is, haal je de kracht eruit. Kleine nuance: colourblocking als dessin an sich bestaat ook. Denk maar aan een trui met ingebreide vlakverdeling, dan bevindt de colourblocking zich in het kledingstuk zelf, in plaats van in de outfit.

 

colourblocking

Als accentkleur

Niet helemaal happy met de vorm van je lichaam? Of juist superblij met je curves? Voor zowel accentueren als verdoezelen zijn felle kleuren handig inzetbaar. Voorbeeld: zwart kleedt af, maar een full black look kan statisch en eenvormig overkomen. Met een felrode ceintuur in de taille doorbreek je dat, en maak je van je ingesnoerde middel letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de aandacht. Heb je lange benen en een relatief kort bovenlijf? Met een broek in een neutrale basistint en een felle top verleg je de focus en herstel je de balans.

 

accentkleuren mode

 

Vloeken mag

Vergeet je moeder - Vloeken mag! Rood met roze. Geel met camel. Blauw met paars. Mocht je vroeger alleen kleuren van gelijke families en gelijke ‘warmte’ combineren, tegenwoordig mag het vloeken dat het knettert. Binnen die stijlcode is het dan wel weer slim om je een beetje in te houden. Geel met camel en donkerbruin: doen. Geel met camel en gifgroen: only for the brave.

 

kleuren vloeken mode

 

FELLE KLEUREN X PLEIN PUBLIQUE

 

We gaven het al aan: ook wij zijn gezwicht voor felle kleuren. En met succes... De felgroene broek LA MARIE vloog de shop uit. Met knalgroene streeptrui LA ZOE in haar kielzog. Vestje LA LEWIS in koraalrood? Idem dito met een sterretje. Het helpt wel mee dat de kleuren díe we kiezen binnen de sector felle kleuren redelijk tijdloos zijn. Eerlijk groen, vrouwelijk roze, maar dan net een tikkeltje feller. En ze passen allemaal goed bij basiskleuren zoals donkerblauw, zand en zwart. We weten wat we doen – en we hebben er lol in. For the fun of fashion.