HOOGGEËERD PUBLIQUE; HIER IS DE PLUISMUIS

Mogen wij jullie voorstellen aan de jongste telg van de PLEIN PUBLIQUE familie? Hoogeëerd PUBLIQUE (drumroll)…………. de PLUISMUIS®. De absolute tijger onder de pluizentondeuzes. Is het geen cutie??? De naam alleen al is cute.

PILLING 

HET HOE EN WAAROM

We speelden al een tijdje met het idee om een aantal wollen en cashmere truien in de collectie op te nemen. Dus zijn we eens even flink in de materie gedoken en merkte het volgende op; als we wol en cashmere googelden en de voorgestelde pagina’s opende, kwamen we met de regelmaat van de klok het begrip ‘pilling’ tegen.

Zo vaak, dat het leek alsof pilling het mooie en zachte imago van de wolsoorten overschaduwde. Slechte zaak. En reden te meer om dat imagoprobleem eens even te tackelen à la PLEIN PUBLIQUE, in de vorm van een pluizentondeuze 2.0 met Instagram-waardige kwaliteiten. Dat is in een notedop de ontstaansgeschiedenis van de PLUISMUIS®. Een verhaal met een staartje :-)

 

PILLING IS KILLING? NEÛH….

Voordat we verder vertellen; even een korte uitleg voor wie niet bekend is met de term pilling. Pilling is het ontstaan van pluisjes op een stof of kledingstuk als gevolg van wrijving, en komt het meest voor bij wol. ( ook bij acryl truien, maar daar doen wij echt niet aan) En van alle wolsoorten komt het het meest voor bij cashmere. Vandaar dus een deuk in dat verder zo vlekkeloze imago. Een van onze eerdere blogs ging over onze aversie tegen makkelijke aannames. Dit sluit daar eigenlijk vrij naadloos op aan.

PLUISJES

Veel mensen hebben een vooroordeel over pilling, de pluisjes op je trui. Ze denken dat een kledingstuk dat pilt van een slechte kwaliteit is. Niet waar! Ik zie het zelf meer als de ‘collateral damage’ van een gekoesterd en veelgedragen lievelingsstuk. Hoe meer je het gebruikt, hoe eerder het slijt. Kijk maar naar mensen; hoe meer jaren op de teller, hoe meer je als mens begint te pillen :-). Zie de PLUISMUIS® als de textielvariant van een facelift; even onder het mes voor het beste resultaat. Lekker scherp.

P.S: We zijn al een te leuke blogpost aan het schrijven over cashmere; pending as we speak.

EEN PLUISMUISJE ONTLEDEN

Wat maakt de PLEIN PUBLIQUE PLUISMUIS® (PPP voor intimi :-)) nou zo anders en speciaal?

De bekende old-school pluizentondeuze was een gammel dingetje. Breukgevoelig plastic, mesjes bot na twee keer gebruiken, hele ding onder binnensmonds gevloek demonteren om de opgebouwde pluizenbende te verwijderen, groen sap sputterende batterijen etceteri etcetera.

Onze PLUISMUIS® is van een geheel ander kaliber; een goede kwaliteit kunststof, gestroomlijnde vormgeving die prettig in de hand ligt, foolproof verwijderbaar pluizenreservoir, een extra reservemesje, kekke roze randjes en……. een sexy muizeholletje met oplaadfunctie - de eveneens oplaadbare batterijen hoeven er dus niet uit om de muis tot leven te wekken - en als kers op de taart het netsnoer in de rol van koket staartje. Dus nix niet afgebrokkelde gellnageltjes, falende batterijen en op de fiets door de regen naar de Blokkert voor een 24-pack penlites waarvan je er maar 2 nodig hebt. Fijn!

De PLUISMUIS® is verkrijgbaar via deze LINK

De PLUISMUIS pluizenverwijderaar van PLEIN PUBLIQUE