De AVG privacywet

Spammen maar! Afgelopen jaar was het jaar van de nieuwe privacywet, de AVG. Misschien jullie beter bekend als de maand dat je van alle bedrijven, waar je je ooit voor de nieuwsbrief had aangemeld een mailing kreeg. 
 
Ik kreeg dus ook dat soort mailtjes en ik vond het bloed irritant. Maar de ergste waren toch de bedrijven waar je nooit, maar dan ook nimmer-nooit-niet, iets van hoort en dan vragen of je ingeschreven wilt blijven staan. Snap ik niet, zal ik nooit snappen en wil het ook niet snappen.
 
Je hebt daarom van ons ook niet zo’n mailtje gekregen. Op advies van onze specialist (we hebben de liefste, zolang je maar lief blijft voor ons, want anders... hahaha) hebben we dat dus niet gedaan. Omdat.Het.Helemaal.Niet.Nodig.Was. Want onderaan elke mail staat al een uitschrijf link en dan kan je je dus gewoon uitschrijven. Gelukkig wordt die hurray weinig gebruikt. Daarnaast hebben we hebben jullie mailadressen niet zomaar ergens vandaan geplukt.

ehhh, hoor ik je denken. Heb ik me dus voor niets uitgeschreven van al die mailinglijsten? Nou nee, want het schoont lekker op, en dat is ook fijn. 
 

 
Dus pure onzin, die AVG?

Nee, totaal niet. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is trouwens geen onzin, mocht je dat nu ineens denken. Het is een heel goed dat deze er is gekomen want er zijn ook bedrijven die maar van allerlei informatie verzamelen en gebruiken zonder jouw toestemming. Een dan hebben we het over echt persoonlijke informatie, zoals medische gegevens en al je kijk, luister en surf gedrag. Technisch is er zoveel mogelijk en het is goed dat er dan iets van bescherming komt. Zeker voor onze kinderen die al vanaf hun geboorte ongeveer ‘digitaal verbonden’ zijn.

Dus dat gaat echt over iets anders dan over het wel/niet geven van toestemming voor een nieuwsbrief. Ik wilde er eigenlijk niet veel over schrijven. Zat me waarschijnlijk dwars :-).

* Natuurlijk hebben wij onze privacyverklaring aangepast ana de nieuwe wet. Nieuwsgierig? Klik dan op het linkje. 

PRIVACYVERKLARING