SWEET 16 SWEET 16

SWEET 16

SWEET 16

2016 is alweer in volle gang! Een gloednieuw jaar met 365 krakend verse dagen om te vullen met…… ja, met wat eigenlijk? Ik kan wel een paar dingen bedenken! Liefde, Waarheid, Mens zijn & dankbaarheid.

 


Allereerst maar eens de Liefde. Want is dat niet waar de wereld op draait? De liefde voor de aarde, voor de mensheid, voor elkaar. Want o wat werden we weer even op het verkeerde been gezet door die vreselijke aanslagen in Parijs. Dat de liefde (in dit geval voor een god) ook haat kan oproepen hebben we allemaal met afschuw kunnen zien. Maar geef er niet aan toe. Haat is laag, liefde is groots. En dan bedoel ik ook liefde voor het kleine - zoals die eerste kop koffie van de dag, de zon die even door de wolken piept op een grauwe dag, en die lekkere trui die je outfit van de dag net dat beetje extra je-ne-sais-quoi geeft. Zo. En daar zijn we dan eindelijk bij mijn grote liefde. PLEIN PUBLIQUE - The iconic stripe.

 

En dan Waarheid. Als ik terugkijk op 2015, zie ik dat dat voor mij het jaar van de Waarheid was. Zelfstandig een nieuw label in de markt zetten – een jaar lang heb ik aan de bretonse streep en het idee gewerkt. Veel mooie mensen gesproken, en zelf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Half Oktober 2015 was ‘PLEIN PUBLIQUE – The iconic stripe’ een feit. Het enthousiasme was overweldigend, uit de meest onverwachte hoeken kreeg ik complimenten. Over het concept, de uitstraling, het product en het lef om een nieuw merk te introduceren. Na de lancering ben ik in een regelrechte rollercoaster terecht gekomen! Dingen waarvan je verwacht dat ze goed gaan, gaan juist niet goed, en andersom. De pers die het oppikt en razendsnel gebruikt. Kennissen en vrienden die reclame voor het merk maken. En geloof me – dat doen ze alleen als ze het echt goed vinden. Mensen die met ideeën komen die ver buiten het fashion gebied liggen, en die ik zelf nooit bedacht zou hebben (jaja, dit jaar hoor je meer :-) ) En dat allemaal rondom de mooie klassieke Bretonse streep. Zelf ben ik inmiddels helemaal bijgespijkerd wat betreft Google analytics & adwords, SEO & SEA, retargetting, A/B testing en Facebook campaigns & advertisements. Een hele mond vol, en erg leuk om onder de knie te hebben. Zes weken na de start lopen de online verkopen al aardig, en werk ik met een paar van de mooiste retailers van het land. Publicaties in magazines, persoonlijke interviews in de vakbladen. Het houdt niet op – en er komt nog veel meer moois aan. Ik kan er uren over doorgaan, waarvoor excuses, maar ik ben ook maar een mens……

 

En in het kader van dat ‘Mens zijn’ wil ik graag de film HUMAN met jullie delen, als inspirerende start van 2016. Een prachtige documentaire over ‘being human’. Just amazing.

Stil zijn en kijken. Klik hier om de film te bekijken.

 

 

En zo kom ik bij het laatste punt. Dankbaarheid. Ik geloof erin. En ik geloof in jullie. En ik ben je dankbaar dat je in me geloofde, maar ik ben je ook dankbaar als je niet in me geloofde. Van alle momenten heb ik geleerd. 

Als eerste mijn klanten // Heel erg dankbaar en supertof dat jullie zo enthousiast zijn.


Marieke Kuijl // dankjewel voor je inzet en heldere blik op alles. 
Suzanne van Nieuwenhuizen // Dankjewel voor het scheppen van orde in de chaos ;-)
Ilse Vlastuin// Lekker nuchter en vlijmscherp wanneer nodig. 
Simone Davies// Wat ben je een fijn mens en dankjewel voor je enthousiasme.
Otto van der Toorn // Niemand kan tegen jouw enthousiasme op. Dank voor het snelle schakelen en en je leuke Facebook posts.
Maartje van den Broek// Dankjewel dat je in me geloofde en dankjewel voor je mooie stijl.
Judith Pronk // Dank je Juud. Je hebt me er aan het einde echt doorheen getrokken, zonder dat je het waarschijnlijk door had. Topper ben je. En dat ongeduldige is echt leuk aan je. 
Marieke van der Kleij// Zooo leuk dat we weer veel contact hebben. Dank voor al je tomeloze inzet! Love you xx
Franziska Schmitt // Dankjewel voor je vertalingen en punktlichheit.
Magali Lefevre// Fijn mens ben je. Dankjewel voor de mooie vertalingen.
Wichard Slootheer // Wat ben jij tof! Dank voor je enthousiasme. 
Emiel Gerardu// Dankjewel voor je enthousiasme en hoop snel wat van je te horen.
Hans en Jeanne van Dijk// Dank, dank, dank voor ( als eerste retailer) het geloven in mijn product
Alexander van Dijk en Nicolette Meijer van X-Bank// Heel tof dat we vanaf eind Februari bij jullie in de winkel mogen liggen. Dank.

Joke & Martine van Petit Merci// Dank voor de start.

Astrid de Groot // Dankjewel As. Je hebt me echt enorm op weg geholpen. En de wijntjes waren goed!
Martijn Licht// Dankjewel Martijn. Je hebt de tijd voor me genomen en me veel inzicht gegeven.
Leon Bisschops// Dankjewel Leon, voor de gesprekken en het enthousiasme.

Eric van den Elsen en Geertje Odijk// Dank je wel voor jullie tijd en inzet.
Erik Vermeulen // Altijd tof jij! Dank voor je enthousiasme.
Sander Mangel// Nog geen steek verder met Magento ;-), maar dank voor je goeie enthousiasme.
Anouk Brands// Dank voor het snelle schakelen en je mooie locatie. Ik kom snel nog even naar je toe.
Micha Knol: Thx, you nailed it!
Kees Kousenmaker , Steve te Pas, Wouter van der Hart// Soms zijn het de korte gesprekken die tot grote inzichten leiden. Dank daarvoor.
Ineke Lamein, Jeroen Muijsers, Tom Pestoor, Dick van der Meer, Naomi Krosenbrink, Gerrit Bruggeman, Michiel Alewijnse, Anne Buijs, Fabienne Jansen, Manon Meijers, Rosita van der Kwaak, Yvonne Beart, Marie Nanette Schaepman, Vivian Buck, Graciela de Goede, Sabrina Schapendonk- van 't Noordende, Lysianne Marie// Dank, dank, dank.

 

En als laatste natuurlijk// Mijn lieve familie, mijn fijne vrienden en mijn toffe oud-collega’s ( waah..ik mis jullie )

 

Let’s make it happen, wishing you a SWEET'16!

 

 

Liefs, Nicole
Founder of PLEIN PUBLIQUE – The iconic stripe

 

SWEET 16